Microsoft koronavirüsü için harita sistemi oluşturdu

Yayın tarihi: 20 Mart 2020 Cuma 9:50 am - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 9:50 am

Microsoft’da virüs ile ilgili insanların takip edeceği bir harita sistemi geliştirdi. Microsoft koronavirüsü harita sistemi ile tüm ülkelerin virüs ile ilgili vaka, ölüm ve son dakika haberleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Koronavirüsü tüm dünyaya yayılmış durumda. Her gün yeni vakalar ile karşılaşılırken hala somut olarak kesin bir ilaç bulunamamış durumda.

Bunun ile beraber tüm etkinlikler, spor karşılaşmaları, uluslararası toplantılar her şey teker teker iptal ediliyor. Virüsün bulaştığı kişiler devlet adamları, sporcular, sanatçılar da yer alıyor.

Corona Virüsü

Bunun ile beraber Apple’ın CEO’su Tim Cook’a da virüsün bulaştığı hastalandığı iddiaları gündeme geldi. Özellikle yaşlılarda virüs ölümcül etki yaratabiliyor. Virüs tüm dünyada 200 bin kişiye bulaşmış durumda. Ölenlerin sayısı 7000’i geçmiş durumda. Virüsten etkilenen ülke sayısı ise 125.

Her gün ülkelerden yeni vakalar açıklanırken bunun takibini sağlamak da biraz güçleşiyor. Microsoft hem bunun takibini kolaylaştıracak hem de bir nevi haritasını çıkaracak bir sayfa düzenledi. Bu sayfaya girildiğinde adım adım virüsün nerelerde olduğu yeni vakalar ölümler ve nasıl etkilendiğini gösteren bir uygulama diyebiliriz.

Siteye girdiğinizde ülke seçebilir o ülke için virüs ile ilgili son haberleri veya yapılan haberlerde ismi geçiyor ise o haberin gösterildiği bir site. Buradan adım adım ülkeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Youtube cephesinden koronavirüs açıklaması!