Microsoft ION projesi, blok zincir kullanacak

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2021 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 5:09 pm

Kişisel veri gizliliğinin büyük oranda önemli hale geldiği günümüz dünyasında uzun yıllardır devam eden Microsoft ION çalışmaları hayata geçiriliyor. Şirket bu proje ile ilgili büyük umutlara sahip. Bitcoin ile aynı sistemlerin kullanılacağını söyleyebiliriz.

Dünyanın en büyük yazılım şirketleri içerisinde yer alan Microsoft merkezi olmayan sistemlere önem gösterdiğini ortaya koydu. Sadece Microsoft değil aynı şekilde diğer birçok markanın blok zincir teknolojisine yöneldiği biliniyor. Microsoft hem gizliliği hem de işlemleri korumak için blok zinciri tercih etti.

Microsoft ION

 

Kendine ait bağımsız kimliklerle işlem yapabilen kullanıcılar hiçbir şirket veya platform tarafından takip edilemeyecek. Böylece son derece büyük bir veri gizliliği sağlanmış olacak. Bu proje hakkında çok önemli bir detay var. Microsoft kendisi geliştirmesine rağmen ION projesi üzerinde herhangi bir kontrolünün olmadığını söylüyor.

Microsoft’u dolandıran çalışan bedelini ağır ödedi: Belini doğrultamayacak

Facebook gibi markaların kişisel verileri adeta iliklerine kadar sömürdüğü günümüz dünyasında bu çok ciddi bir öneme sahip. Blok zincir teknolojisi sayesinde kullanıcıları takip etmek ve verilerini kullanmak neredeyse imkansız hale geliyor.