Microsoft Game Pass sayesinde zarardan kurtuldu

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 3:45 pm

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Microsoft kısa süre önce yeni nesil konsollarını satışa sunmuştu. 37 ülkede aynı anda satışa çıkan yeni Microsoft konsolları Türkiye’de de raflardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz nesilde Microsoft’un en büyük başarısı Game Pass sistemiydi. Görünen o ki oyun severler de bu sisteme uyum sağlamış durumda. Zira yapılan açıklamaya göre Microsoft’un yeni nesil konsolunu satın alan her 100 kişiden 70’i Game Pass kullanıyor.

Microsoft Game Pass

Elbette bu rakamın içerisinde önceden Game Pass abonesi bulup yeni nesle geçiş yapan oyun severler de yer alıyor.

Yeni nesil konsollarla birlikte oyun fiyatlarının da önemli ölçüde arttığı biliniyor. Bu açıdan bakıldığında Game Pass’in git gide daha da mantıklı bir servis olduğu ortaya çıkıyor. Özellikle de Türkiye gibi oyun fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerde Game Pass bulunmaz bir nimet diyebiliriz.

Muhtemelen Microsoft bu nesilde Game Pass sayesinde konsol satışlarını da arttıracaktır. Bu arada dip not olarak şunu da belirtmek gerekiyor. Microsoft birinci parti oyunlarını Game Pass’e direkt olarak ekliyor. Yani oyun çıkış yaptığı gibi Game Pass’e de eklenmiş oluyor. Sadece bu bile Game Pass’e geçmek için geçerli bir neden.