Microsoft, Fortnite’ı mobil cihazlara geri getiriyor

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2022 Pazar 4:41 pm

Perşembe günü Microsoft, Epic Games ile Fortnite’ı Xbox Cloud Gaming aracılığıyla oynanabilir ve desteklenen tüm tarayıcı özellikli cihazlarda ücretsiz hale getirecek yeni bir ortaklık duyurdu.

Fortnite ile uyumlu cihazlar arasında iPhone’lar ve iPad’ler de dahil olmak üzere çeşitli Android ve iOS cihazları bulunuyor.

 

Oyunu mobil cihazlarda oynamak için oyuncuların bir web tarayıcısında Xbox’ın web sitesine gitmeleri ve ardından Microsoft hesaplarıyla oturum açmaları gerekecek. Bundan sonra oyuncular, dokunmatik ekran kontrolleri veya bir Xbox kontrol cihazı ile oyunu oynamaya başlayabilir.

 

Oyun daha önce Xbox Game Pass Ultimate kullanan tarayıcılarda oynanabiliyordu, ancak en son sürüm Xbox hesabı olan herkes için ücretsiz olacak. Bu, Microsoft’un bulut hizmetine getirdiği tamamen ücretsiz ilk oyun olma özelliği taşıyor. Benzer tarayıcı tabanlı Fortnite da, bir abonelik gerektirse de, Nvidia’nın GeForce Now akış hizmeti aracılığıyla da kullanılabilir.

 

Fortnite

Epic, Apple’ın App Store sözleşmesini açıkça ihlal ederek, oyuncuların App Store yerine doğrudan Epic’ten V-Bucks (oyunun para birimi) satın almalarına izin verdikten sonra 2020’de hem Apple hem de Google’ın mobil uygulama mağazalarından kaldırılmıştı. Bu Epic’in Apple‘ın en ünlü reklamının parodisini yapan bir video yayınlamasına ve Apple’a dava açmasına neden olmuştu. Google da aynı şekilde Fortnite‘ı uygulama mağazasından çekerek Epic’e karşı dava açmıştı.

Mahkemeye taşınan davada Apple’ın geliştiricilerin satın alma için alternatif seçenekler sunmasını yasaklayamayacağına dair bir karar çıkmıştı. Buna rağmen Fortnite, iOS App Store’da hala kullanılamıyor ve Epic Games CEO‘su Tim Sweeney’e göre beş yıla kadar bu şekilde kalma ihtimali de bulunuyor.

Microsoft tablet pazarındaki etkisini artırıyor