Microsoft dünyanın en değerli teknoloji firması olacak

Yayın tarihi: 10 Haziran 2020 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı 8:18 pm

Amerikalı teknoloji firmaları geçtiğimiz yıllarda piyasa değerleri konusunda 1 trilyon dolar barajını geçmeye başlamıştı. Yenilik üzerine yenilik sunarak piyasa değerlerini katlayan firmalar arasında Microsoft da yer alıyordu.

Microsoft dünyanın en değerli teknoloji firması olacak. Şu an piyasa değeri 1.42 trilyon dolar olan Microsoft, 2 trilyon dolar piyasa değeri için şimdiden gün saymaya başlamış durumda.

1 trilyon dolar barajını kuruluşundan 44 yıl sonra Nisan 2019’da geçen Microsoft, iki trilyon dolar barajı için bir 44 yıl daha beklemeyecek. Wells Fargo Securities analisti Philip Winslow‘a göre; Microsoft sadece iki yılda yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşacak ve bugün 187,76 dolar olan hisse senedi fiyatını yaklaşık olarak 283 dolara çıkaracak.

Microsoft dünyanın en değerli teknoloji firması olacak

Windows 10‘un yanı sıra bulut sistemleri ile de ön plana çıkan Microsoft, özellikle kurumsal alandan elde ettiği gelirler ile değerine çok kısa bir süre içerisinde değer katacak gibi görünüyor.

Philip Winslow konuyla ilgili olarak; “Koronavirüs salgını, birçok işletmenin bulut sistemlerine sahip olmamasından dolayı işletmelere pahalıya patladı. Microsoft bu alandaki atılımları ile artık daha fazla işletmeye destek sunacak. Microsoft önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde yüzde 14 oranında büyütecek.

Firma yüzde 17 oranında ise serbest nakit akışını arttıracak. 2 yıl içerisinde 2 trilyon dolar barajını geçecek olan Microsoft, bulut sistemlerinde de yüzde 20’lik bir büyüme sağlayacak. Ayrıca Apple’ın aksesuar ve hizmet pazarında güçlü büyümesini sürdürmesi bekliyorum. Amazon’un ise COVID-19 krizi ve kendi geliştiren bulut sistemi ile çevrimiçi perakende satışta büyük bir konuma sahip olacağını düşünüyorum.” dedi.

PlayStation 5 etkinliği için tarih verildi!