Microsoft DDoS saldırısına direndi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 10:27 am

Microsoft DDoS saldırısına maruz kaldı ve büyük bir rekora imza attı. Özellikle son dönemlerde yapılan en büyük saldırı olarak kayıtlara geçti.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Microsoft, DDoS saldırısına uğradı. Şirketin 2010 yılında kullanıma sunmaya başladığı Azure platformu bu saldırıyı bertaraf etti. Böylece Azure sisteminin aslında güvenlik açısından da büyük bir öneme sahip olduğu bir kere daha görülmüş oldu.

Microsoft genellikle işletim sistemi satışı yapan bir kuruluş olarak biliniyor. Ancak bulut sistemlere büyük yatırım yaptığını söyleyebiliriz. Şirketin Azure DDoS koruma platformu ile birlikte önemli bir başarı yakalandı. Yani siber güvenlik alanında da Microsoft kendisini ön plana çıkarıyor.

DDoS

Azure DDoS Protection —2021 Q3 and Q4 DDoS attack trends şeklinde paylaşılan bu saldırı bugüne kadarki en yüksek perdeden yapılan saldırıydı. Asya’daki müşteriye yapılan bu saldırı ABD, Rusya, Tayland, Hindistan, Vietnam, İran ve Endonezya gibi ülkelere ait 10 bin farklı kaynaktan geldi.

 

Microsoft, son dönemlerde Azure bulut sistemlerinin saldırıları başarılı bir şekilde bertaraf ettiğini söylüyor. Ancak bugüne kadar hiçbir zaman böylesine etkili bir DDos saldırısı yapılmamıştı. Bilgisayar korsanlarının Azure platformunu seçmesi aslına bakacak olursak öylesine bir gelişme değildi. Şirketlerin veri tabanları bu platformda yer alıyor.

Microsoft sonunda orijinal Surface Duo’yu Android 11’e güncelliyor

Microsoft DDoS saldırısına direnmeseydi büyük şirketlere ait tüm veri tabanları bilgisayar korsanlarının eline geçecekti. Böyle bir durumda kişisel verilerin saklanması neredeyse imkansız hale gelecekti.