Mi 10T Pro : Uygun fiyatlı amiral gemisi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 7:13 pm

Mi 10T Pro, Snapdragon 865 çipsetiyle geliyor ve sizi şimdiden 5G teknolojisine hazır hale getiriyor. Tabii sunduğu daha pek çok detay da var.

Mi 10T Pro, kozmik siyahı, ay gümüşü ve tan mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Hepsi de farklı ışık açılarında güzel detaylar sunabilen seçenekler.

Metal çerçeve ve Gorilla Glass 5 ile güçlendirilmiş cam tasarımıyla Mi 10T Pro, gerçekten premium his sunuyor.

5G özellikli bir amiral gemisi modeli, hem günümüz hem de geleceğe yönelik sağlam bir adım anlamını taşıyor. Bunun yanında Wi-Fi 6 kablosuz bağlantı teknolojisinin olduğundan da söz etmeliyiz. Yani evet, kablosuz bağlantı seçenekleri tarafında zengin bir seçenek yelpazesi sunuluyor.

Snapdragon 865 işlemcisiyle gelen telefon, bunun yanında destekleyici güçlü çözümler sunmayı da ihmal etmiyor. Örneğin, 8GB LPDDR5, güncel performanslı bir çözüm. Bunun yanında, 256GB’lık dahili depolama var ki, oyunlarınızdan videolarınıza, müzik dosyalarınıza kadar yeterli bir depolama çözümü. Tabii ki dosya kopyalama ve transfer tarafında da hız önemli. Bu bağlamda UFS 3.1 teknolojisinin tercih edilmesi de sevindirici.

Oyun oynamayı seviyorsanız, bu telefonda PUBG ve Call of Duty Mobile gibi güncel oyunları yüksek kalite görsellik ve akıcı detaylarla deneyimleyebilirsiniz. Üstelik “aşırı ısınma” gibi bir faktörle de karşılaşmadan. Likit soğutma teknolojisinin entegre edildiği telefon, yük altındayken dahi yüksek performans sunabiliyor.

Tabii ki “ekran” da çok önemli bir detay. Öyle ya, sosyal medya gezintilerinden oyun deneyimlerine, video detaylarına kadar her işlemi başarılı bir görüntüleme kalitesiyle deneyimlemek isteriz.

Mi 10T Pro, 6.67 inç FHD+ ekrana sahip. TrueColor renk teknolojisinin yanında HDR10 teknolojisine de sahip olan ekran, tipik olarak 500nit parlaklık değerine sahip.

Bir diğer dikkat çekici detay ise, uygulama ihtiyaçları doğrultusunda 30Hz-144Hz arasında ekran yenileme hızının sunulabilmesi. Bu sayede oyun oynuyorken ya da video izliyorken, daha akıcı ve dolayısıyla daha net detaylarla karşılaşabiliyorsunuz.

Mi 10T Pro

Mi 10T Pro’nun ekranı, hem iç hem de dış mekân kullanımlarına yönelik çalışma modlarına sahip. Örneğin, Okuma Modu 3.0 ve Güneş Işığı Modu 3.0. Ve evet, düşük mavi ışık sertifikası sayesinde gözleriniz yorulmadan uzun süreler kullanım mümkün oluyor.
Sonuç olarak telefonun görüntüleme performansı gerçekten çok başarılı. Öte yandan, en ufak dokunuşlara yanıtlar verebildiğini de ekleyelim.

Gelelim kameralara. Çoğumuz için kameralar çok önemlidir değil mi? Mi 10T Pro da gerek fotoğrafçılık gerekse de video çekim tarafında pek çok detay sunuyor

Ürünün arka tarafında üçlü kamera sistemi var. 108+13+5MP olmak üzere.

108MP ana kamera, f1,69 açıklık değeri, optik görüntü sabitleme özelliği ve 30x’e kadar dijital yakınlaştırma özelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem iyi ışıklı ortamlarda hem de düşük ışıklı ortamlarda net sonuçlar elde edilebiliyor.

13MP değerde geniş açılı kamera sayesinde kalabalık çekimler ve manzara çekimleri yapılabilirken, 5MP makro kamerayla da yakın mesafede ince detaylar elde edilebiliyor.

Mi 10T Pro, çoğu telefonda göremediğimiz detayları bünyesinde barındırıyor. Örneğin, bu telefon ile 8K çözünürlükte videolar çekebilirsiniz, evet. Öte yandan, 60FPS’de 4K video çekim özelliği de gerçekten başarılı.

Ön taraftaki 20MP kamera da hem selfie’ler, hem videolar için ideal performans sunuyor. Yetmedi mi? Öyleyse renk odağı, hızlandrılmış video, ağır çekim video, çift video gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

5000mAh pille gelen telefon, aynı zamanda hızlı şarj desteğine de sahip. Kutuda gelen 33w hızlı şarj cihazı ile kısa sürede şarj edebilir ve normal kullanımda tek şarj ile 2 günü rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Ürün, yaklaşık bir saatte tamamen şarj oluyor.

Android 10 işletim sistemi ve Xiaomi’nin güncel arayüzü ile gelen Xiaomi Mi 10T Pro 5G, bünyesinde NFC, Bluetooth 5.1, güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucu sensör ve güçlü stereo hoparlörleri de barındırıyor.

Kısacası Mi10T Pro 5G, tasarımından teknik detaylarına kadar ihtiyacınız olabilecek üst seviye pek çok özelliği size bir arada sunuyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız