MHP’nin liste kararına AKP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 1:07 pm - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 1:07 pm

MHP’nin seçime kendi listelerinden girme kararıyla ilgili AKP’den “Devlet Bey’in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız durumun aynısı” açıklaması yapıldı.

Devlet Bahçeli, ‘AKP ile ortak liste’ iddialarına ilişkin MHP’nin seçime kendi logosu ve adaylarıyla katılacağını açıkladı. Bahçeli kararı açıklarken “Cumhur İttifakı’nı teşkil eden iki partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır” ifadelerini de kullandı.

AKP’den karara ilişkin ilk açıklama geldi. TBMM’de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavuz “HÜDA PAR, bizim listemizden girecek, kalan 3 parti de kendi listesinden girme hazırlığı yapıyor” hatırlatmasını yaptı.

‘AYKIRI BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Soru üzerine MHP’nin kararına da değinen Yavuz “Bu zeminde buluşup anlaştığımızı bir süredir söylüyorum. Buna aykırı bir durum söz konusu değil. Devlet Bey’in ortaya koyduğu tavır da bizim aktardığımız durumun aynısı. Yeni seçim yasasına göre; zorlayan birtakım şeyler var; hem Millet İttifakı’nı hem bizi. Çünkü ‘en demokratik bir tablo gerçekleşsin’ dediğimizde, en kolayı olmuş olmuyor. Bazı zorluklar da yaşanıyor. Kim, hangi partiyi kastetmiş, oyunu vermişse; o partiden milletvekili çıkacak. Çıkartamıyorsa da o oylar yok sayılacak. Bunu hem Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak hepimiz biliyoruz hem de Millet İttifakı’nın bileşenleri bence biliyordur” dedi.

Cumhur ittifakında liste krizi! Bahçeli: MHP seçime kendi logosuyla girecek