Seval Türkeş’ten Kılıçdaroğlu’na ‘Çakıcı’ telefonu

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 4:45 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 5:25 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili “Meşru zeminde yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’in kendisini arayıp üzüntülerini dile getirdiğini belirterek, “Bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından rahatsızlık yarattığını ifade etti” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nu, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve partililer karşıladı. Basına kapalı yapılan program 2 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra Safranbolu Kültür Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen programda partililere hitaben konuşma yaptı. Ardından da Safranbolu Belediyesi’ne geçerek, Başkan Elif Köse’yi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, belediye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılığın soruşturma başlattığı yönündeki açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, “Beni üzen nokta asıl şu. Meşru bir organın, siyasi partiler yasasına göre kurulmuş bir partinin üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması. Asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok. Bu konuda beni duygulandıran telefon sayın Seval Türkeş’e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi. Bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim. Diğerlerinin hiçbir önemi yok” dedi.

“BİLDİĞİMİZ YOLDAN KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, “Biz bildiğimiz yoldan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. CHP meşru zeminde her türlü eleştiriye saygı duyacaktır” diye konuştu.

“BU ÜLKEYE HAKKI, ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRMEKTE KARARLIYIZ”

Kılıçdaroğlu, “Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir. Demokrasi açısından, hukuk açısından bir sorun var demektir. Bunları aşmaya kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın, biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, özgürlüğü getirmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

16 Nisan’da infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, sosyal medya hesabından yayınladığı bir mektupla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit içerikli bir mektup paylaştı. Çakıcı mektupta Kılıçdaroğlu’nu “Akıllı ol” diye tehdit etti. Kılıçdaroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bugünse Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMAYI AKP’li TURAN DUYURMUŞTU

Dün yaşanan gelişmeler sonrasında AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan bugün, “Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur. Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti’nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir. Her gün Cumhurbaşkanı’na da bize de sayısız tehditler geliyor, her birinin gündem olmasını tartışılması doğru değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli Çakıcı’yı önce hapisten çıkardı, şimdi de sırtını sıvazlıyor!

Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı