MHP’nin hedef aldığı Abdulkadir Selvi’den ‘Erdoğan’lı poz

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 5:20 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 5:21 pm

MHP’nin hedefindeki gazeteci Abdulkadir Selvi, Irak ziyaretindeki dönüşünde uçakta AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer aldı.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin kuruluş dönemi ilkelerine geri döneceğini yazdı. Selvi yazısında Osman Kavala ve Gezi davası tutukluların hapiste tutulmasının AKP’ye fayda sağlamadığını belirtti.

Selvi’nin yazısına MHP’den tepki geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Selvi için “Abdülkadir Selvi hezeyanlarla dolu bugünkü köşe yazısında Cumhur İttifakı’na dilinin altında sakladığı zehirle istikamet çizmeye yeltenmiş, tarafını bir kez daha açık etmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da, Selvi’nin Alevi kimliğini hedef alarak savaştan sağ kurtulanlar ya da canı bağışlananlar için kullanılan “kılıç artığı” ifadesini kullandı. Özkan “Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır!” dedi.

Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada MHP’nin hedefinde olan Selvi’nin Erdoğan hemen yanına oturması dikkat çekti.

Saray’ın kalemi Selvi: Kavala’nın hapiste tutulmasının Türkiye’ye ne yararı var?

MHP’den Abdülkadir Selvi’ye! “Koğuculuk ve fitne aparatı”

Kaynak: TELE1