MHP’nin af teklifini Erdoğan kabul edecek mi? Abdulkadir Selvi’den flaş iddia

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 10:33 am - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 10:33 am

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP ve MHP’lilerden oluşan ortak bir komisyonun af paketi üzerinde çalıştığını söyleyerek, MHP’nin değil, AKP’nin teklifi üzerinde durulacağını öne sürdü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Cezaevleri boşalacak mı, yeni infaz sistemi ne getiriyor?” başlıklı yazısında MHP’nin 5 yıl şartlı ceza indirimi kabul edilirse 129 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edileceğini söyledi.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“MHP’nin 5 yıl şartlı ceza indirimi kabul edilirse 129 bin kişi tahliye olacak. AK Parti’nin infaz sürelerini aşağıya çeken teklifi kabul edilirse ilk etapta 30 bin kişi tahliye olacak. Ama tahliyeler sürekli hale gelecek. AK Parti ve MHP milletvekillerinden oluşan ortak komisyon bir çalışma yaptı. 10 Ekim günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yapıldı. Erdoğan, uyuşturucu ve terörle ilgili suçlar konusunda çok hassas. “Adam öldürenleri mi çıkaracağız, uyuşturucu satanları mı salıvereceğiz” diye itiraz ettiği söyleniyor. Üzerinde yeniden çalışılan düzenleme, Erdoğan’ın onayından sonra Meclis’e sunulacak. MHP’nin değil, AK Parti’nin teklifi üzerinde duruluyor