MHP’lilerin tehdit ettiği Sokak Kedisi Ebru ve eşi Barış’a silahlı saldırı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 7:47 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2022 Pazar 10:47 am

Sokak Kedisi TV adıyla sokak röportajları yapan Ebru Uzun Oruç eşiyle birlikte silahlı saldırıya uğradı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sokak röportajı yaptığı için MHP’liler tarafından tehdit edilen Sokak Kedisi ekibi silahlı saldırıya uğradı. Ekibin sunucusu Ebru Uzun Oruç yaşadıkları saldırıyı sosyal medya hesabından, “Bağdat caddesinde eşim Barış Oruç ve ben 2 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şuan Emniyetteyiz” ifadeleriyle duyurdu.

Ebru Uzun Oruç MHP’liler tarafından tehdit edildiğini şu cümlelerle duyurmuştu:

“Seni Sorduk” serimizde MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’yi sorduğumuz için, cevaplardan memnun olmayan MHP’li vekillerce hedef gösteriliyor, MHP teşkilatları tarafından yüzlerce tehdit mesajları alıyoruz! Cevabımız ektedir!”

 

Fazıl Say’dan kendisini tehdit eden MHP’liye yanıt: Güzel günler göreceğiz

CGD’DEN AÇIKLAMA

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ebru Uzun Oruç’un silahlı saldırıya uğramasının ardından açıklama yaptı. CGD’den yapılan açıklama şöyle:

“Derneğimizin Rize Şubesi Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Youtube üzerinden yayın yapan Sokak Kedisi kanalı aracılığıyla sokak röportajları gerçekleştiren Ebru Uzun Oruç, MHP’liler tarafından uzun zamandır hedef gösterilerek tehdit edilmekteydi.

Bugün akşam saatlerinde eşiyle İstanbul Bağdat Caddesi’nde yürürken birkaç kişinin saldırısına uğradı. Planlı şekilde yapılan bu saldırı hızla aydınlatılmalı ve bizce kuşku götürmez şekilde ortada olan saldırının arkasındaki anlayış ifşa edilmelidir.

Bir siyasi anlayışın sistematik biçimde Türkiye’de gazetecilere yönelik bu tür saldırıları, bizleri, basın özgürlüğü ve halkın yaşanan gerçekleri öğrenmesi mücadelemizden bir adım geri bırakmayacaktır.

Kimse, yaptığının yanına kar kalacağını zannetmesin. Basın özgürlüğünü hedefine koyan bu saldırının, failleri ve azmettiricileri yakalanana kadar takipçisi olacağız.”