MHP’liler ‘Üç fidan’ posterini mecliste istemedi… Kavga çıkardılar!

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2019 Cuma 10:53 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2019 Cuma 10:57 pm

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi toplantısında, MHP’li isimler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterinin meclis sırasına asılmasına tepki gösterdi.

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan meclisi için bugün Saat 14.30’da toplandı.

Yurt Gazetesinin haberine göre, toplantıda CHP grubu, 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edilen, ‘Üç fidan’ olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini meclis sırasına astı.

MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili de posterin asılmasına tepki göstererek duruma izin verilmeyeceğini söyledi.

Tepkisini ayağa kalkarak gösteren Bilgili’nin, “Deniz gezmiş ve arkadaşları vatan haini, devletin bankasını soyan insanlar. Burayı ben çalıştırmam. Bende burayı donatırım” sözleri üzerine ortalık bir anda karıştı. Tansiyonun yükselmesi üzerine, toplantıya katılan CHP’liler de tartışmaya dahil oldu.

CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Ankara’da bulunması nedeniyle meclisi yöneten Başkanvekili Hüseyin Sarı, Bilgili’nin salondan çıkarılmasını istedi. MHP’li meclis üyelerinin de tartışmaya dahil olmasının ardından mecliste Talu Bilgili ve seyirciler arasında yumruk yumruğa kavga çıktı. Belediye güvenlik görevlileri kavgayı güçlükle önledi.

Başkanvekili Sarı, kavganın devam etmesi nedeniyle toplantıyı erteledi.