MHP’li Yönter’den Emre Kongar’a hakaret

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 7:04 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 7:04 pm

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, TELE1 programcısı Emre Kongar’ı bugünkü köşe yazısı üzerinde hedef aldı, hakaret etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, Ankara’da Elektrik Mühendisleri Odası seçimlerinde demokratların iki gruba bölünmesi nedeniyle AKP ve MHP’lilerin yer aldığı listenin kazanmasını köşesine taşıdı. Kongar, seçime AKP ve MHP’nin çevredeki temsilciliklerinden otobüslerle partilileri getirdiklerini, Ülkü Ocakları’nın da seçim salonunun etrafında yer aldığını yazdı.

Kongar yazının devamında, “Seçimin yapıldığı okulun girişinde ve önünde yüzlerce silahlı polis hazır bulundu. Seçim ‘burayı boşaltın’ vb. anonslarla, baskı altında yapıldı. M.V, bürokrat kadrolar ve MHP örgütü çok sıkı çalıştılar” ifadelerini kullandı.

MHP’li Yönter’den Kemal Özkiraz’a ‘tehdit telefonu’

MHP’Lİ YÖNTER: İYİCE KARTLAŞTI, KANGALLAŞTI

Kongar’ın yazısının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Twitter hesabından hakaretlerde bulundu.

Yönter, “Emre Kongar Cumhuriyet’teki köşesinde, Ülkü Ocakları’nı hedef almış! Kongar; iyice kartlaştı, kangallaştı! Elek. Müh. Odası seçimi şok etkisi yarattı! Bay Kongar, Ülkü Ocakları’ndan sana yabancı insanlar çıkar: Yani Adam gibi adamlar, vatan ve millet sever kahramanlar yetişir” dedi.

KONGAR: BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE FARK ETTİM

Yönter’in kendisini hedef alması üzerine Emre Kongar da Twitter’dan açıklama yaptı. Kongar, şunları ifade etti:

“Sizi tanımıyorum. Adınızın önünde Dr. ünvanı var ama okuduğunuzu anlamadığınızı büyük bir üzüntüyle fark ettim. Ayrıca ‘kartlaşmak’ ve ‘kangallaşmak’ gibi sıfatları bir politikacının ağzından işitmek beni şaşırtmadı ama okuduğunuzu anlamamanızdan daha da çok üzdü. Saygılar.”

Emre Kongar’ı canlı yayında ağlatan olay