MHP’li vekil ile AKP’li vekil birbirine girdi: AK Parti’de saniye geçmeden yol verilmesi gereken kişi…

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 2:37 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 2:37 pm

Van’daki kayyum protestolarında polisin bir eylemciye sert müdahalesi tartışma yarattı. Müdahaleye, “Vahşet” tanımlaması yapan AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na, MHP Milletvekili Cemal Enginyurt tepki gösterdi.

HDP’li 3 büyükşehir belediyesine atanan kayyumlar sonrası Van’da gösteri düzenleyen eylemcilere polisin sert müdahalesi MHP’li vekil ile AKP’li vekil arasında tartışma yarattı. Sert müdahaleye tepki gösteren AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile MHP’li Cemal Enginyurt arasında tartışma çıktı.

Polisin Van’da defalarca kaskla kafasına vurarak göz altına aldığı genç, zihinsel engelli çıktı!

Yeneroğlu: Bu vahşet kabul edilemez

Mustafa Yeneroğlu, Van’da kayyum atamalarını protesto edenlere güç kullanan polis memurları hakkında Twitter’dan yaptığı açıklamada “Van’daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır.” dedi.

Yazıklar olsun PKK sevicisi

Cemal Enginyurt, Mustafa Yeneroğlu’na Twitter’dan yanıt vererek şunları söyledi:

Mustafa Yeneroğlu, Cemal Enginyurt’a “Çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar. Terör örgütlerinin hedefi de bu zaten” diye yanıt verdi.

AKP MKYK Üyesi ve hukuk kökenli olan Mustafa Yeneroğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Vatansever hukukun üstünlüğünü savunur. Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz, çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar.Terör örgütlerinin hedefi de bu zaten. Hukukun olmadığı yerde adalet olmaz. Devlet ise adalet üzerine bina edilir.

Anayasamızın başlangıcındaki ‘Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı’ ilke aslında vatanseverliğin ülküsüdür. Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez.

Polisimiz gücünü silahından değil, hukukun kendisine münhasıran amme hizmeti için verdiği sınırlı yetki ve sorumluluktan alır. Atatürk en güzel biçimde tanımlamıştır: ‘Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.’

MHP’li vekil ile AKP’li vekil birbirine girdi: AK Parti’de saniye geçmeden yol verilmesi gereken kişi…