Osmaniye Belediyesi Başkanı: Mermiler tesadüfen binamıza isabet etmiş

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 9:51 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 12:07 am

Osmaniye Belediyesi binasına silahlı saldırı düzenlendi. Mermiler binanın ikinci katında bulunan başkanlık makamının camına isabet etti. Belediye Başkanı Kara’dan açıklama geldi.

Osmaniye Belediyesi binasına bir otomobilden kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan sonra Rahime Hatun Mahallesi Musa Şahin Bulvarı’ndaki belediye binasına çok sayıda polis sevk edildi.

Polis, yaptığı araştırmada mermilerden ikisinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Kara’nın makam odasının pencere camına isabet ettiğini belirledi.

Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürerken, saldırı sırasında Belediye Başkanı Kadir Kara’nın binada bulunmadığı, olaydan sonra belediye binasına geldiği öğrenildi.

Polis, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

‘SALDIRININ BELEDİYEMİZLE ALAKASI YOKMUŞ’

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara saldırıya ilgili yaptığı açıklamada, “Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre olayın belediyemizle ilgisi olmadığı, kullanılan silahtan çıkan merminin tesadüf eseri binamıza isabet ettiği bildirilmiştir” dedi.

Kara, “Olayda hiç kimsenin zarar görmemesi en büyük tesellimizdir. Başta valimiz, başsavcımız, emniyet müdürümüz ve alay komutanımız olmak üzere olaya en çabuk şekilde müdahale edip, sorumluları takibe başlayan tüm kolluk güçlerimize teşekkür eder, böyle bir olayın şehrimizde tekrarlanmamasını dilerim” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı