AKP’yi eleştiren MHP’li Cemal Enginyurt ‘kesin ihraç talebiyle’ disipline sevk edildi

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 4:03 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 10:04 pm

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP’yi eleştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. İhraç talebi sonrası Cemal Enginyurt bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tarafından yapılan açıklamada, “Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi” denildi.

MHP’li Enginyurt canlı yayında isyan etti: Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz….

Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP’yi sert sözlerle eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını şu sözlerle dile getirmişti:

Kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP’li Enginyurt: Tarım Bakanı eleştirimden sonra bunu bekliyordum

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur ittifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”

Uluyan MHP’li Enginyurt: Çatlasanız da patlasanız da ben bir bozkurtum

BAHÇELİ UYARMIŞTI

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” demişti.

İLK AÇIKLAMA

MHP’li Enginyurt, kişisel sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa, bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır.

İhraç talebi sonrası Cemal Enginyurt’tan ilk açıklama: Şereftir