MHP’li belediye duyurdu: Üç market zincirine yeni şube izni yok

Yayın tarihi: 10 Ocak 2021 Pazar 9:54 am - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 9:54 am

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, küçük esnafın zor durumda kalması nedeniyle A101, BİM ve Şok Marketleri’nin yeni şube açmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı MHP’li Enver Demirel, küçük esnafın rekabet edememesi nedeniyle A101, BİM ve ŞOK Marketlerinin ilçede yeni şube açmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Etimesgut Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem dışı konuşan Demirel, şunları söyledi:

“Biz Etimesgut’ta böyle bir çalışma başlattık. Ankara’da Sincan, Keçiören, Çankaya, Mamak, Yenimahalle Belediyeleri’de böyle bir karar alarak çalışma başlatabilirler. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor, amaç dışı ürünler bile satıyorlar. Elektrikli ev aletlerine varana kadar kampanyalı ürün satıyorlar. Benim esnafın bunlara karşı direnemiyor”

YENİ ŞUBEYE İZİN YOK

Etimesgut’ta A101’in 62, BİM’in 69 ve Şok Market’in 55 şubesi bulunduğuna dikkat çeken Demirel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Belediye Başkanları olarak bizlerin vatandaşın yanında yer alması gerekir. İhtiyaç ve taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız. Etimesgut’ta binin üzerinde küçük esnaf var. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor. Bunlar birbirleriyle yarışa girip Etimesgut’ta her buldukları yere şube açmalarına müsaade etmeyeceğim. Bu belki hukuki değil ama Etimesgut’ta dengeleri korumak zorundayız. Biz vatandaşımız için varız. Biz bu tutumumuz diğer belediyelere de örnek olmalı. Yerel yönetimler olarak bunu başarırsak küçük esnafımızı ayakta tutabiliriz”