MHP’li belediye başkanı halka açık tesisi sattı… Artık ücretli

Yayın tarihi: 4 Şubat 2020 Salı 9:38 am - Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı 9:38 am

Rizespor’un başkanlığını da yapan Hasan Kartal’ın Ankara’da bulunan takımı Etimesgut Belediyespor’a devredilen tenis kortları ve halı sahalar ücretli hale getirildi.

Ankara’da, yakın zamana kadar yurttaşların ücretsiz kullanabildiği tenis kortları ve halı sahalar, MHP’li Etimesgut Belediyesi’nce ücretli hale getirildi. Bölge sakinleri, Etimesgut Belediyespor’a devredilen tesislerin yeniden ücretsiz olması için imza kampanyası başlattı.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, toplanan binlerce imza ile belediyeye giden ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile görüşen vatandaşlar, “Tesislerin ücretsiz hizmet vermesi mümkün değil” yanıtını aldı. Tesislerin, devredildiği Etimesgut Belediyespor’un başkanlığını aynı zamanda Rizespor’un da başkanı olan Hasan Kartal yapıyor.

KİRAYI KARŞILAMAK İÇİN

Belediye yönetiminin, tesislerin ücretli hale getirilmesine ilişkin yurttaşlara yaptığı açıklama da dikkati çekti. Yurttaşlar, tesislerin Etimesgut Belediyespor’a devredildiğini söyleyen yöneticilerin kendilerine, “Oradaki işletmeden yüksek kira alınıyor. İşletmenin kirayı karşılayabilmesi için tesisler ücretli hale getirildi” dediğini öne sürdü.

YEŞİL ALAN SPOR KULÜBÜNE

Belediyeye ait taşınmazların, mevzuata aykırı olarak derneklere tahsis edilmesi, Sayıştay’ın incelemelerine de takıldı. Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında MHP’li Etimesgut Belediyesi’nin mali hesaplarını inceleyen denetçiler, ilçe sınırları içinde yer alan Eryaman Mahallesi’ndeki “Yeşil Alan” olarak görülen taşınmazın 10 yıllığına Etimesgut Spor Kulübü’ne tahsis edildiğini belirledi.

GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK

Belediye yetkilileri, Sayıştay’ın mevzuata aykırılık uyarısının ardından, “Gereğinin yerine getirileceğini” ifade etti. Ancak denetçiler, denetim raporuna kaydedilen usulsüzlüğün 2017 yılında da rapor edildiğini belirterek mevzuata aykırılığının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.