MHP’li başkan yardımcısı gazeteciye saldırdı, ölümle tehdit etti

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 1:52 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:50 pm

Konya’nın Ereğli ilçesinde yerel bir internet sitesinin sahibi olan gazeteci Özcan Saraç, yolda yürüdüğü esnada MHP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Yazar’ın saldırısına uğradı. Saraç, Yazar’ın kendisine yumruk attıktan sonra ölümle tehdit ettiğini ifade etti.

Konya’da gazeteci Özcan Saraç yolda yürürken MHP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Yazar’ın saldırısına uğradı. Saraç, Yazar’ın kendisine yumruk attıktan sonra ölümle tehdit ettiğini söyledi. Saldırı anı kamera kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde Saraç’ın omzuna yumruk attığı ve parmak sallayarak tehdit ettiği görüldü. Ölümle tehdit edildiğini söyleyen gazeteci Saraç, MHP’li Yazar hakkında suç duyurusunda bulundu.

DAHA ÖNCE BAŞKA BİR GAZETECİYE DE SALDIRMIŞ

Saraç saldırıların gerekçesini ise, MHP’li Ereğli İlçe Başkanı Hüseyin Oprukçu aleyhinde yazdıkları haberler olduğunu ileri sürdü.

İlçede zor şartlar altında gazetecilik yapmaya çalıştıklarını söyleyen Özcan Saraç şöyle konuştu:

“Bana yumruk atan Hüseyin Yazar, kişi daha önce de basını susturmak adına başka bir gazeteci arkadaşıma da saldırı girişiminde bulunmuştu. Biz Ereğli Belediyesi’nde mevcut başkan Hüseyin Oprukçu’nun yürüttüğü yanlış politikaları halka anlatıyoruz. Halkın gerçekleri öğrenmesi adına mücadele veriyoruz. Kamu görevi yürüttüğümüzün bilincindeyiz. Gazetecilik görevimizi zor şartlar altında yapıyoruz. Birçok ihalenin başkan beye yakın kişilere verilmesi, bankamatik memurları ve daha birçok konu ile gündeme gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu üzerimizde baskı kurmaya çalışıyor. MHP’li bu yöneticinin yol ortasında yaptığı saldırı ve parmak sallayarak ölümle tehdit etmesi bizi yolumuzdan döndüremez. Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız. Görüntülerde de her şey ortada. Telefon ile konuşuyorum bu esnada Hasan Yazar isimli şahıs yumruk atıyor. Sonrasında hakaretler ederek parmak sallayıp ‘Seni öldüreceğim’ şeklinde tehdit ediyor”

“BU ZORBALIK KABUL EDİLEMEZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Saraç, “2021 yılı Türkiye’sinde MHP’li bir teşkilat yöneticisinin yol ortasında yaptığı bu zorbalık kabul edilebilir bir durum değildir. İnanıyorum ki Sayın Bahçeli gerekeni yapacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları bu şekilde ki saldırı ve tehditler ile gündeme gelmemelidir” dedi.

SÖZCÜ MUHABİRİ DE TEHDİT EDİLDİ

Öte yandan Sözcü muhabiri Müslüm Evci de dün katıldığı ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programı kapsamında düzenlenen basın toplantısında MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz tarafından toplantıyı terk etmesi yönünde tehdit edildiğini söyledi. Evci, “Muhtemelen bana yapılan bu uygulamanın altında şu sebep yatıyor; daha öncesinde MHP’li Ereğli İlçe Belediyesi hakkında bazı kişilerin belediyeye gitmeden maaş aldıklarını yazmıştım” dedi.