MHP, 805 imzacıyı bir kez daha hedef aldı: Cevabımızı misli ile vereceğimizin bilinmesini isteriz

Yayın tarihi: 14 Aralık 2020 Pazartesi 1:49 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 2:08 pm

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 805 kişinin Devlet Bahçeli’nin de tepki gösterdiği İnsan Hakları Günü’nde imzaladığı bildiriyi hedef aldı. Büyükataman, “Hele ki Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize bu hain bildiri ve HDP üzerinden saldırmaya kalkanlara cevabımızı misli ile vereceğimizin bilinmesini isteriz…” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla 805 vatandaşın hazırladığı İnsan Hakları bildirisine “zillet bildirisi” diyerek tepki göstermişti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, söz konusu bildiriyi, “Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize bu hain bildiri ve HDP üzerinden saldırmaya kalkanlara cevabımızı misli ile vereceğimizin bilinmesini isteriz…” sözleriyle bir kez daha hedef aldı.

Büyükataman, “Millet İttifakı’nı demokrasi ittifakına çevirme’ amacıyla hazırlandığı söylenen rezil bildiri, zillet ittifakının gizli ortaklarının zilletin temsilcilerine ‘hadi’ mesajından başka bir şey değildir” yorumunu yaptı.

“CEVABIMIZI MİSLİ İLE VERECEĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTERİZ”

Büyükataman, “Hele ki Sayın Genel Başkanımıza ve Partimize bu hain bildiri ve HDP üzerinden saldırmaya kalkanlara cevabımızı misli ile vereceğimizin bilinmesini isteriz… Milliyetçi Hareket Partisinin ve Türk Milliyetçilerinin geçmişten aldıkları emanet ve geleceği bırakacağı bir miras vardır. Bu miras önce sınırlarımız içerisindeki insanımızın, ardından Türk-İslam dünyasının ve nihayet tüm dünyanın müreffeh bir yaşama kavuşması ülküsüdür. Bu ülkümüzü gerçekleştirirken efradımızı câmi, ağyarımızı mani olacağız. Türk milletini yolundan çevirmek isteyen kişi, dernek, oluşum, parti fark etmeksizin ortaya çıkartıp kanun önünde sorulması gereken hesabı mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

BİLDİRİDE NE DENİLMİŞTİ?

Aralarında Abdülbâki Erdoğmuş, Ahmet Türk, Oya Baydar, Hasan Cemal, Aydın Engin, Rıza Türmen, M. Fatih Maçoğlu, Baskın Oran, Ali Nesin, Eşber Yağmurdereli, İhsan Eliaçık, Fikret Başkaya, Ömer Madra, İsmail Beşikçi, Eser Karakaş, Nesrin Nas, Zülfü Livaneli, Şebnem Korur Fincancı, Fikri Sağlar, Tarık Ziya Ekinci, Hayri İnönü, Mazlum Çimen ,Abdülhakim Daş, Rakel Dink, Tarık Günersel, Erdoğan Aydın, Halil Ergün gibi çok farklı kesimlerden kişilerin bulunduğu 805 yurttaş, 10 Aralık İnsan Halkları Günü nedeniyle yaptıkları çağrıda “onurlu, huzurlu, güvenli bir yaşam hakkımızı talep ediyoruz” ifadesi kullanılmıştı.

Bildiride, “Biz Türkiyeli 805 yurttaş olarak onurlu, huzurlu, güvenli yaşam hakkımızı talep ediyoruz, bunun için demokratik muhalefetin gereken sorumluluğu üstlenmesini bekliyoruz” denilmişti.