MHP’den istifa eden meclis üyesi TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 4:16 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 5:08 pm

MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, Baki Ersoy’un merkez disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından partisinden istifa ettiğini söyledi. TELE 1’e konuşan Kılınç, “Baki Ersoy ihraç edilirse MHP Kayseri’de kan kaybeder. Eleştirdiğinde bir yanlışlık yok” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin ‘Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor, zamlar milletin belini büküyor’ yönündeki açıklamalarının ardından parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma cezası’ ile cezalandırılması için parti disipline sevk edildi. Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç da Ersoy’un disipline sevk edilmesine tepki göstererek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

“TAHAMMÜL KALMADI”

TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na bağlanan Kılınç şunları söyledi:

“Baki Ersoy bir televizyon kanalında enflasyon rakamlarının TÜİK’in açıkladığından daha fazla olduğunu açıkladı. Ardından da kesin ihraç ile disipline sevk edildi. Kimden gerçekleri saklıyoruz? Doğru yaptığımızı, eleştirimizin doğru olduğunu düşündüğümüz için de istifa ettim. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Ben Kayseri’de iş adamıyım. Enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakam olmadığını biliyoruz. bunu yanlış açıklarsak milleti kandırmış oluruz. Sorumluluğumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nda olduğu için eleştiriler yapılamıyor. Partinin kuralları var. Baki Ersoy ihraç edilirse MHP kan kaybeder.”

Enflasyon açıklaması yapan MHP’li Baki Ersoy disipline sevk edildi