MHP’den HDP operasyonuna ilişkin açıklama: Burunların fitil fitil getireceğiz

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 3:46 pm

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, HDP’ye yönelik başlatılan ve 82 kişinin gözaltına alındığı ‘Kobani’ operasyonlarıyla ilgili, “793 şehidimizin hesabını bunların hepsinden soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz, yok öyle yağma” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından Kobani olayları nedeniyle 2014’te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında verdiği gözaltı kararına yönelik açıklama yaptı.

MHP’li Yönter, devletin hesap sorduğunu savunarak, ”Bugün Kobani olaylarıyla ilgili 82 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi. Aralarında HDP’nin eski milletvekilleri var, merkez yönetim kurulu üyeleri var, belediye başkanları var. 6-7 Ekim 2014’te bir isyan provası yapıldı” dedi.

“TÜRK MİLLETİNE KAFA TUTULDU”

Türk milletine ve Türkiye’ye kafa tutulduğunu öne süren Yönter, “Altını çiziyorum, bu işlerle çok yakından ilgilendim. 793 şehit verdik. Kimisi polisti, kimisi askerdi, uzman çavuştu. Doğu ve Güneydoğu’da bütün illeri tuzaklamış bunlar. Maalesef dönemin mülki erkanı, komutanları ki çoğunluğu FETÖ’cü çıktı, şimdi içeride, hepsi göz yummuşlar. Mardin, Midyat, Nusaybin, Diyarbakır, Sur bütün her tarafta adını saymakla bitiremediğim il ve ilçelerimize el yapımı patlayıcıları köstebek yuvası gibi bütün her tarafa istiflemişler. Sokaklarda tünel kazmışlar, evleri yer altından birbirine bağlamışlar. Barikat dikmişler, büyük bir hazırlığın işaretiydi bu ve bugün bu hainlere, bu zalimlere, bu ahlaksızlara karşı Türk Devleti görevini yapıyor ve yapacak” diye konuştu.

AKP’den HDP operasyonuna ilişkin ilk açıklama: Adli mercilerin takdiri

“BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ, YOK ÖYLE YAĞMA”

Kobani olaylarına ilişkin başlatılan soruşturmaya destek veren Yönter, ”Hakkımızı teslim edersek şerefimizden oluruz. Hak istiklal, hak devletin egemenlik hakkı, teslim olmayacağız. Bölücülere eyvallah etmeyeceğiz. Katile katil diyeceğiz, haine hain diyeceğiz, caniye cani diyeceğiz. 793 şehidimizin hesabını bunların hepsinden soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz, yok öyle yağma. Tünel kazarlarken, barikat dikerlerken, o dönemin sorumluları, askeri ve mülki erkandan bahsediyorum. Bunlar ne yapıyordu, nereye gidiyordu, nasıl buna sessiz, suskun kalıyorlardı?” ifadelerini kullandı.

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı