MHP’den Habertürk’e ‘Musa Orhan’ tepkisi! Sunucu Ersoy, özür diledi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 7:29 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 7:30 am

Batman’da İ.E.’ye tecavüz ederek ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın bozkurt işareti yaptığı fotoğrafın HaberTürk ekranlarında gösterilmesine MHP’den tepki geldi. Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, özür diledi.

MHP, 18 yaşındaki İ.E’ye tecavüz ederek intiharına neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın bozkurt işareti yaptığı fotoğrafın HaberTürk ekranlarında gösterilmesine tepki gösterdi. Tepkinin ardından kanal programcısı Mehmet Akif Ersoy, özür diledi.

Tecavüz zanlısı uzman çavuş Musa Orhan tutuklandı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, failin bozkurt işaretiyle ekrana verilmesine tepki göstererek, “Dönem dönem camiamıza karşı gizli niyetler barındıran yayınlara imza atan HaberTürk TV’yi kınıyor, tertemiz Türk Milliyetçiliğini topluma kötü gösterme maksadından vazgeçmesini kanal yönetimine tavsiye ediyoruz” dedi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Haber Türk’ün kasıtlı olarak bozkurtlu fotoğrafı kullandığını iddia ederek, “HaberTürk TV, tecavüz zanlısı olan şahsın bozkurt işareti yaparken çekilmiş fotoğraflarını özellikle servis ederek iyi niyetli olmadığını bir kez daha göstermektedir. Dönem dönem camiamıza karşı gizli niyetler barındıran yayınlara imza atan HaberTürk TV’yi kınıyor, tertemiz Türk Milliyetçiliğini topluma kötü gösterme maksadından vazgeçmesini kanal yönetimine tavsiye ediyoruz” paylaşımını yaptı.

HABERTÜK PROGRAMCISI ÖZÜR DİLEDİ

HaberTürk programcısı Mehmet Akif Ersoy ise “Hadise benim yayınımda gerçekleşti… bozkurt işareti sadece ülkücülerin değil tüm Türk dünyasının sembolleşmiş değerlerindendir. Bu nedenle işaretin bir suç haberinde kullanılmasının yanlışlığını kabul ediyor, haklı olarak incinen herkese üzüntülerimi ifade ediyorum” diyerek özür diledi.