MHP’den AKP’ye Aleyna Çakır tepkisi: ‘Gözaltına dahi alınmıyorsa ne yapıyorsunuz?’

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:40 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:42 pm

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun adlı şahıs tarafından darp edilme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, gözaltına alınmamasına tepki gösterdi.

‘Aleyna Çakır’ ismini kullanan Sema Esen, geçen çarşamba günü Keçiören Yükseltepe Mahallesi’ndeki evinde, erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından bornoz kuşağı ile tavana asılı halde bulundu. İntihar ettiği iddia edilen Sema Esen’in, erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Ümit Can Uygun tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.Demirören Haber Ajansı (DHA) söz konusu görüntülerin 1.5 ay önce çekildiğini, genç kadının Uygun hakkında tedbir kararı aldırdığını bildirdi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü eleştirerek, ”gözaltına dahi alınmıyorsa ne yapıyorsunuz” diye sordu.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

”Ümitcan Uygun isimli bir şizofren #aleynacakır isimli gencecik bir kıza,şerefsizce zulüm yapıyor ve bunu sosyal medyadan yayınlıyorsa,bu ruh hastası gözaltına dahi alınmıyorsa @suleymansoylu ve @abdulhamitgul ne yapıyor diye sorulur. Şizofren tutuklansın.”