MHP’den Acun Ilıcalı ve Hasan Can Kaya’ya ağır sözler

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 9:43 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 1:21 pm

 MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ‘Konuşanlar’ programı sunucusu Hasan Can Kaya ile Acun Ilıcalı’yı hedef aldı. Kaşıkçı, “’Konuşanlar’ adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir” dedi.

Meclis’te süren bütçe görüşmelerinde konuşan MHP’li vekil Lütfi Kaşıkçı, Acun Ilıcalı’nın kurduğu Exxen isimli platformda yayınlanan Konuşanlar programı hakkında açıklama yaptı. Kaşıkçı, “’Konuşanlar’ adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir. Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı” dedi.

Fatih Altaylı’dan Hasan Can Kaya çıkışı: Size ne lan!

MHP’li Kaşıkçı, TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçeleri üzerine konuşma yaptı. Kaşıkçı, gündem olan Konuşanlar programına ilişkin konuştu. Kaşıkçı, “Türk gençliğinin dijital terör tehdidiyle karşı karşıya” kaldığını belirtti.

Kaşıkçı, “Özellikle, son zamanlarda Türk gençliğine zehir saçan bazı programlar göze çarpmaktadır. Bu programlardan biri de ‘Konuşanlar’ ismiyle yayınlanmaktadır” diye konuştu.

“ACUN ILICALI’YA HER ŞEYİN REYTİNG OLMADIĞI HATIRLATILMALI”

RTÜK, ‘Konuşanlar’ programı hakkında inceleme başlattı

Programın yayınlandığı dijital yayın platformu Exxen’in sahibi olan Acun Ilıcalı’nın “mercek altına alınmasını” isteyen Lütfi Kaşıkçı, şunları söyledi:

“’Konuşanlar’ adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür. Yapılan iş ‘İçerik üretmek, kara mizah ya da ofansif mizah’ denilerek geçiştirilemez.”

ÜLKÜ OCAKLARINDAN YETİŞEN ACUN ILICALI

Kaşıkçı sözlerine şöyle devam etti:

“Sahne ve seyirci ilişkisi bir saygı temeli üzerine kuruludur. Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocakları’ndan yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir. Ayrıca, reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır.”

 

MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: Acun Ilıcalı acil mercek altına alınmalı. ‘Konuşanlar adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir.

 

AHMET MÜMTAZ TAYLAN’DAN HASAN CAN’A DESTEK

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Twitter hesabından paylaşım yaparak komedyen Hasan Can Kaya’ya destek verdi. Taylan, paylaşımında “Mizah izahın sınırlarına uymak durumunda değildir. Üretenle muhatabı arasındadır. Beğenmeyen gülmez, dinlemez, izlemez. Gerisi kuru gürültüdür.” ifadelerini kullandı.