MHP’de kritik ayrılık! Arzu Erdem istifa etti

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 4:40 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 5:14 pm

Haber: tele1.com.tr

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’la olan tartışmasıyla gündeme gelen Arzu Erdem, MHP üst kurul delegeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın ‘eski milletvekili’ sıfatını kullanarak çalışmalar yapmakla suçladığı Arzu Erdem, MHP üst kurul delegeliği ve MHP Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını sosyal medyadan yaptığı uzun bir açıklamayla duyuran Erdem, söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Türk Milleti,

Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki yaklaşık 20 yıllık aktif siyasi çalışmalarım kapsamında Milletvekilliği seçimlerinde 6 dönem aday gösterildim. Bunun 3 döneminde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aziz Türk Milleti’ni temsil etme şerefine nail oldum. Nitekim 2023 Milletvekili seçimlerinde de İstanbul 3. bölge 4. sıradan aday gösterildim, maalesef oylarımız bu dönem seçilmeme yetmedi.
Ancak, bu dönem Milletvekili olmamam, benim Büyük Türk Milleti için çalışmama engel olmamış, zira akabinde Partim tarafından aktif olarak seçim sürecinde görevlendirildiğim Cumhurbaşkanlığı ve Mahalli İdareler seçimlerinde çalışmalarımı var gücümle sürdürdüm.

“ÇALIŞMALARIM PARTİ İÇİNDEKİ BİR KESİMİ RAHATSIZ ETTİ”

Elbette Büyük Türk Milleti’ne milletvekilliği ve parti çalışmaları haricinde de hizmet etmenin farklı yolları vardır.

Bu yollardan bir tanesi de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922’den itibaren Meclis oturumlarında özellikle dikkat çektiği ve teşvik ettiği vakıf faaliyetleridir.

Ben de bu çerçevede, Ulusal Yardım ve Eğitim Vakfı (UYEV) in kuruluş çalışmalarını gerçekleştirdim. Müteakiben kıymetli büyüğümüz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e vakfın kuruluşu, amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgileri arz ettim. Bu vakıf çalışmalarındaki hedefimiz; siyaset üstü bir anlayışla, Türk Milleti’nin tüm kesimleriyle birlikte, geçmişin mirasını geleceğe taşımaktır. Bu hedef doğrultusunda da yurt sathında henüz çalışmalara başlamış iken, bu çalışmalarım parti içindeki bir kesimi rahatsız ettiğine maalesef şahit olduk.

“ÇALIŞMALARIMIN SOSYAL MEDYAYA ALET EDİLMESİNİ ESEFLE KINIYORUM”

Şahsımın ve halis niyetim çerçevesinde hiçbir şekilde partiyle ilişkilendirmediğim söz konusu çalışmalarımın sosyal medya platformlarına alet edilmesini de ayrıca esefle kınıyorum.

Netice itibarı ile, bu metni kaleme aldığım Erzurum’da, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Millî Mücadeleye devam edebilmek için ordudan istifa edip, sine-i millete döndüğü gibi, ben de Milliyetçi Hareket Partisi üst kurul delegeliği ve MHP Parti üyeliğimden herhangi bir baskı olmaksızın, kendi özgür irademle istifa ediyorum.
Beni tanıyanlar zaten hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğimi de çok iyi bilirler.

Bundan sonra Vatanıma, Milletime, Devletime ve Bayrağıma her platformda hizmet etmeyi sürdüreceğim.

Bu vesileyle, bende emeği bulunan başta saygıdeğer Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, kıymetli büyüğümüz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e, 20 yıldır omuz omuza mücadele ettiğim, iyi günde ve kötü günde birlikte hareket ettiğim, partinin her kademesinde görev almış ve almakta olan dava arkadaşlarıma, Ülkü Ocaklarımızın Genel Başkanı ve bugüne kadar görev almış ve almakta olan Ülkü Ocakları mensubu kardeşlerime ve yine toplumun her kesiminden, siyasi görüş fark etmeksizin şahsıma teveccüh gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi;
“Ben bir Türk Milliyetçisiyim, böyle doğdum ve böyle öleceğim…”
SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAH’TAN..

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Fenerbahçe’den ‘Ali Koç CHP ve MHP’ye ittifak önerdi’ iddialarına yanıt

Kaynak: TELE1