MHP, muhalefet hazırlığı mı yapıyor? “Biz hükümetin ortağı değiliz”

Yayın tarihi: 14 Kasım 2021 Pazar 1:47 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2021 Pazar 6:22 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin muhalefet çıkışının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı da hükümetin ortakları olmadıklarını belirterek muhalefet vurgusu yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Cumhur İttifakı’nda yer almalarına ilişkin “Biz Hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız. Hükümetin başarılı olması, bizim için son derece önemli” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı kapsamında, İzmir’de basın mensuplarıyla buluştu. Konak’taki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, hedeflerinin, 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine hazırlanmak olduğunu söyleyen Karakaya, “Biz hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’ndan AKP’ye Bahçeli uyarısı

HÜKÜMETİN BAŞARISI İTTİFAKI ETKİLER

Sorunların çözümüne katkı sunmayı amaçladıkları söyleyen Karakaya,  “Biz ittifakın bir mensubuyuz. Hükümetin çalışmalarıyla ilgili eksikleri varsa ya da onlardan istenen talepler varsa biz bunları iletmek durumundayız. Bu anlamda Hükümetin başarısı sonuç itibariyle ittifakı da etkileyecektir. Biz hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız. İttifakın amaç ve çerçevesi başından beri belli, kararlılık da burada çok açık belli. Hükümetin başarılı olması, bizim için Milliyetçi Hareket Partisi açısından baktığımızda son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Partilerinin, “ittifak ortağı” olduğunu vurgulayan Karakaya, “‘Hükümet ortağı değiliz’ ifadesi sorumluluktan kaçıyoruz anlamında bir ifade değil. ‘Hükümet ortağı değiliz’, biz daha objektif bakarız. Söylenenlerde haklılık payı olanlar ya da bizim gördüğümüz yanlışlar varsa bu yanlışları da biz dile getiririz.” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Lideri Devlet Bahçeli de, Karakaya’nın açıklamasına benzer bir şekilde, “Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür” ifadelerini kullanarak akıllarda MHP- AKP ittifakı sona mı yaklaşıyor sorusu uyandırmıştı.

Devlet Bahçeli: Seni kim esir aldı Kılıçdaroğlu, söyle yardım edelim, elinden tutalım