MGK toplantısı sona erdi… İşte alınan kararlar

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 7:49 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 5:12 pm

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’da Doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmelerle Suriyelilerin ülkelerine dönme süreci ve terörle mücadele ele alındı. Sonuç bildirisinde Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü çok boyutlu çalışmaları taviz vermeden sürdürme kararlılığı ve Libya’ya askeri destek sürecek mesajı çıktı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan ve 3,5 saat süren toplantı sona erdi.

İşte alınan kararlar:

Milli Birlik ve beraberliğimiz ile bekamızı tehdit eden PKK/KCK, PYD/YPG ve FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi sunulmuş, ülkemiz ve bölgemizde teröre karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilmiştir.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenerek Suriyelilerin ülkelerine gönüllü, onurlu ve güvenli olarak geri dönmesi doğrultusunda Türkiye’nin yürüttüğü çok boyutlu çalışmaları taviz vermeden sürdürme kararlılığı bir kez daha teyit edilmiş, uluslararası toplum, bu yöndeki çabalarımıza destek olmaya çağrılmıştır.

Türkiye karşıtlığı ortak paydasında bir araya gelen bazı aktörlerin, ülkemizin Akdeniz’deki meşru ve hukuki adımlarına yönelik menfi yaklaşımları değerlendirilmiş, ülkemizin karada, denizde ve havadaki hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına tavizsiz devam edilecek.

LİBYA’YA DESTEK SÜRECEK

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetin Libya’nın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü muhafaza ederek ülke sathında barış ve huzurun tesisi yönünde gösterdiği çabalara ülkemiz tarafından verilen askeri danışmanlık hizmetlerinin sürdürüleceği vurgulanmış; Uluslararası toplum Libya halkının iradesini gasp eden ve meşru Libya hükümetini hedef alan karanlık oluşumlara karşı ilkeli bir duruş sergilenmeye davet edilmiştir

Küresel düzeyde etkili olan salgınla amansız mücadelemizde ülkemizin, sağlık, gıda, teknoloji, ekonomi, kamu düzeni ve güvenliği başta olmak üzere her alanda gösterdiği başarının altı çizilmiştir