MGK bugün toplanıyor

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:33 am - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:33 am

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yeni komuta kademesinin ilk kez katılacağı MGK toplantısı bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek.

Milli Güvenlik Kurulu bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıya Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından değişen TSK’nın yeni komuta kademesi ilk defa katılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıda ilk defa yer alacak.

HANGİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK?

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar başta olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması beklenen toplantıda, sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin görüşülmesi planlanıyor. Aynı zamanda toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı ve tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye’nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının, gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.
Toplantıda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin yanı sıra Azerbaycan’ın Karabağ’daki antiterör operasyonunun da görüşülmesi bekleniyor.

TSK’de ilk kadın amiral ataması!