Mezuniyet skandalında ailelere tuzak mı kuruldu? TELE1 belgeye ulaştı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 2:47 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 2:47 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi‘nde kız öğrenciler ‘uygunsuz giyindikleri’ gerekçesiyle okul idaresi tarafından mezuniyet törenine alınmadı. Yaşanan skandalla ilgili bir veli, “Mezuniyet için belge imzalatıldı. Tuzak gibi” derken, okul müdürü ise söz konusu belgeyle ilgili bakanlığın genelgesini işaret ederek kendisini savundu. Okul müdürü, hakkında başlatılan soruşturmaya rağmen görevine devam ediyor.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dün skandal bir olay yaşandı. Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrenciler, ‘açık giyindikleri’ gerekçesiyle okul yönetimi tarafından mezuniyet törenine alınmadı. Okul yönetiminin aldığı bu skandal karar aileleri isyan ettirdi. Öğrenciler de en güzel gününde ağlayarak evlerine dönmek zorunda kaldı. tele1.com.tr Gebze’de yaşanan skandalı araştırdı.

Ailelerden edindiğimiz bilgiye göre, mezuniyet töreninden öğrenciler okul dışında bir balo yapmak istedi. Fakat öğrencilerin bu isteği okul yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Okulda mezuniyet töreni yapmak için de okul yönetimi bir belge imzalatmak istedi. Ailelere imzalatılan arkalı önlü bir belgede mezuniyet töreni için bazı kurallar yer aldı. Belgenin arka tarafını da ön tarafını da okumadığını söyleyen aileler okul yönetimi tarafından verilen belgeyi imzaladı.

ÖĞRENCİ VELİSİ: BİR BELGE İMZALATILDI, TUZAK GİBİ

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi şu sözlerle belge skandalını anlattı:

“Öğrenciler para toplayıp bir balo yapmak istedi ama okul izin vermedi. Balo da iptal oldu. Mezuniyet kutlaması için ailelere bir belge imzalatıldı. Aileler de en azından çocuklar bu mezuniyete katılsın diye imzalıyor. Ama arka tarafında kıyafetler anlatılmış. Tuzak gibi.”

Okul yönetimi de şimdi bu belgeyi öne sürüyor.

İşte okul yönetiminin velilere imzalattığı o belge:

Dünkü skandaldan okulu derece ile bitiren bir kız öğrenci de etkileniyor. Kıyafetlerinden dolayı içeri alınmayan öğrenci okul yönetimi tarafından tutanak tutulacak denilerek dışarı çıkarılıyor. Eve giden öğrendi daha sonra geri geliyor.

Bütün bu skandalların ardından Kocaeli Valiliği soruşturma başlattı. Olay ile ilgili müfettiş de görevlendirildi.

MÜDÜR SESSİZLİĞİNİ TELE1’E BOZDU: GÖREVDEYİM

tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan okul müdürü Ahmet Korkmaz ise hakkında inceleme başlatıldığını doğruladı. “Açığa alındınız mı?” sorusuna ise Korkmaz “Görevdeyim ama bunu dersek yanlış anlaşılır” yanıtını verdi.

Korkmaz, “Dün ne yaşandı?” sorusunu ise “Dün çok güzel geçti. Okul dışındakiler veliler değildi.” diye cevapladı.

MÜDÜRDEN ‘GENELGE’ SAVUNMASI

Okul müdürü söz konusu belgeye imza atıldığını doğruladı. Belgedeki maddelerin de bakanlığın genelgesinde yer alan maddeler olduğunu savundu.

Hizbullah kafası! Kız öğrencilerin kıyafetleri uygunsuz diye mezuniyete alınmamasına tepkiler çığ gibi

Kaynak: HABER MERKEZİ