Mezarlıklar bayram ziyaretine hazır hale getiriliyor

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 4:37 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 4:37 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hizmet alanındaki mezarlıklarda bayram temizliği gerçekleştiriyor. Kent genelindeki 4 bin 200 mezarlık, bayramda ziyarete hazır hale getiriliyor. Vatandaşlar mezarlık ziyaretlerini Arife Günü ve bayramda sabah saat 08.00’den akşam 21.00’e kadar yapabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bayram temizliği çalışmalarını 13 ilçenin tamamındaki toplam 4 bin 200 mezarlıkta sürdürüyor. Büyükşehir, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasındaki Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda temizlik, budama ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vatandaşlar, Arife Günü sabah saat 08.00’den itibaren ebediyete uğurladıkları yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilecek.

4 BİN 200 MEZARLIĞIN HER NOKTASI ÖZENLE TEMİZLENİYOR

Büyükşehir, kent merkezindeki 120 ve 13 ilçenin tamamındaki toplam 4 bin 200 mezarlığın temizlik, budama ve bakım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlıklarının ortak çalışmasıyla mezarlıkların her noktası titizlikle temizleniyor. Adalar içerisinde bulunan mezarlık aralarındaki ağaçlarda budama çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, kontrolsüz büyüyen otları da temizliyor.

Büyükşehir, adaları birbirinden ayıran ara yollarda süpürme ve arazöz araçlarıyla zemin temizliği ile yıkama çalışmalarını sıklaştırırken, adalardan yollara taşan toprakları da boş arazilere taşıdı. Böylece özellikle mezarlıkların yokuşlu yollarında araçların kayma tehlikesi de ortadan kaldırıldı. Büyükşehir ekipleri ayrıca mezarlıklar içerisindeki şehitliklerde sürdürdüğü temizlik çalışmalarıyla, çiçek bakımlarından mezar taşlarının silinmesine kadar her noktaya büyük özen gösterdi.

‘BAYRAM NEDENİYLE TEMİZLİK VE BUDAMA ÇALIŞMALARIMIZ ARTTI’

Büyükşehir’in görev alanındaki 41 adayı içinde barındıran Toroslar İlçesi Güneykent Mezarlığı Amiri Emine Balyemez, rutin temizlik çalışmalarının bayram öncesi yoğunlaştığını belirterek,

“Temizlik anlamında, rutin olarak budamalar, mezarlık araları ve yollardaki toprakların temizlenmesi gerçekleştiriliyor. Bayram nedeniyle temizlik ve budama çalışmalarımız arttı. Arife ve bayramın birinci günü vatandaş yoğunluğu artıyor. Vatandaş, baştaki adadan baktığında sondaki adayı görmek istiyor. Ziyaretler Arife günü sabah saat 08.00’de başlıyor, akşam 21.00’e kadar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz de vatandaşa elimizden geldiğinde her türlü yardımı sağlıyoruz” dedi.