Mevlüt Uysal’ın garip açıklamasına CHP’den anında hukuki yanıt

Yayın tarihi: 10 Nisan 2019 Çarşamba 5:33 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2019 Çarşamba 5:33 pm

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece’de AKP’ye oy verdikleri kolayca tespit edilen 4500 kişinin seçmen listelerinden düşüldüğünü iddia etti CHP’li Özgür Karabat’tan cevap geldi.

“Seçmen listesinden düşürülen 4500 civarında seçmen olduğunu” söyleyen Uysal, bunların “1500’ünün AKP üyesi olduğunu ve 541 üyeye ulaşım bilgileri değiştiği için ulaşılamadığını” anlattı. Mevlüt Uysal 

Uysal, “kaydı düşürülen diğer 3 bin 92 seçmenin de de bakıldığı zaman, isim ve soyadları tarandığında AKP’ye oy verdiği kolayca tespit edilenler” olduğunu savundu ve “AK Parti’ye oy verenlerin seçmen listesinden düşürülmesi şeklinde yapılmış.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR KARABAT’TAN JET YANIT

CHP’li Özgür Karabat kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”SEÇMEN KAYDIRMA İŞİNİ AKP’li MEVLÜT UYSAL YAPTI  1 – Kamuoyunda #Büyükçekmece üzerinden İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi için algı yaratılmaya çalışıyor. Kanunen seçmen listeleri Ocak ayında kesinleştiği için bunlara artık itiraz edilmesinin hiçbir hukuki temeli yok” ifadelerini kullandı

İşte Özgür Karabat’ın açıklamaları:

SEÇMEN KAYDIRMA İŞİNİ AKP’li MEVLÜT UYSAL YAPTI  1 – Kamuoyunda #Büyükçekmece üzerinden İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi için algı yaratılmaya çalışıyor. Kanunen seçmen listeleri Ocak ayında kesinleştiği için bunlara artık itiraz edilmesinin hiçbir hukuki temeli yok” ifadelerini kullandı

2- Büyükçekmece’de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. Mesela #Büyükçekmece’ye Fatih’ten ve Başakşehir’den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AKP’ye yakın isimler var.

3- Seçmen listelerinin askıya çıktığı 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece seçmen listelerine Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim ve Kaan Şahin gibi isimler eklendi. Bu isimler geçmişte Mevlüt Uysal’ın da yönetimin de yer aldığı Sıcak Yuva Vakfı’nın hala yönetiminde bulunan isimler!

4- Bu isimler Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı iken biri belediye başkan yardımcısı, diğeri Başakşehir Spor Yönetim Kurulu Üyesi, diğeri de Fatih’te Kızılay Yönetim Kurulu üyesi. İsimlere internetten araştırıldığında rahatlıkla bu bilgi teyit edilebilir.

5- Mevlüt Uysal’a bu kadar yakın olan isimler, ne hikmetse 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece’de aynı adrese taşınmışlar. Söz konusu adreste kayıtlı 11 seçmen görünüyor! Birisi Bakırköy’den, biri Başakşehir’den diğeri de Fatih’ten gelmiş görünüyor.

6- Bizlerin seçmen hareketlerini takip etmeyeceğimizi düşünmüş olacaklar ki aynı adrese böylesi isimleri yığmakta sakınca görmemişler. “Kişi, kendinden bilir işi” diye bir söz var CHP’yi seçmen taşımakla itham edenlerin neden bu kadar gürültü çıkardıkları daha iyi anlaşılıyor

MEVLÜT UYSAL NE DEMİŞTİ?

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: ”24 Haziran’a göre seçmen listesinde sadece 2 bin 100 civarında artış olsa da yüzde itibariyle Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir seçmen hareketi yaşandığını” vurgulayan Uysal, “8 ay içinde toplam 172 bin 351 seçmenden 11 bin 954’ünün kayıtlardan düşürüldüğünü ve bunlar arasında ölenlerin, yurtdışına çıkanların, askere gidenlerin ve il dışına gidenlerin de olduğunu” belirtti.

Mevlüt Uysal, bunun dışında hiçbir yerde seçmen olamayan, 14 bin 264 seçmenin de yeni kayıt yaptırıldığını anlattı ve “Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş.” dedi.

Uysal “26 binlik bir seçmen hareketini bir kişinin yapabilmesi mümkün değil. Organize şekilde yapılması gerekiyor. Adrese dayalı kayıt sistemi çıktıktan sonra seçmen listelerinin güncellenmesi bir vatandaşın bir yere nüfus kaydını alabilmesi ancak belediyeden alınan numarataj sistemi üzerindeki adrese kayıtla mümkün olur.”