Mevlüt Uysal’dan “Ekrem İmamoğlu’na kayyum” sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 4:48 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 4:48 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davalar ve soruşturmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında önceki yönetim döneminde yapılan işe alımlarla ilgili açıklama yaparak eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal dönemine işaret etti. Uysal sessizliğini TELE1’e bozdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İBB hakkında hazırlanan terör dosyasına ilişkin konuştu. İmamoğlu, konuşmasında eski yönetimler ile ilgili çalışmalar yapılmadığını söyleyerek eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ı işaret etti.

İMAMOĞLU UYSAL DÖNEMİNİ HATIRLATTI

Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Mevlüt bey 30 bin 798 kişiyi işe alıyor. 5 bin 608’inden sabıka kaydı dahi almamışlar. 5 bin 870 kişinin de adli sicili özelden alınmış. İşe alınanlar arasında bombalı terör saldırısı gerçekleştirenler dahil 5 terörist de var. O dönem arşiv araştırması istemek yasak olmadığı halde işe giren 30 bin kişiden, 10 bin 858’i için arşiv araştırması istenmemiş. Bunu ben yapsam, neler olurdu neler? Uysal döneminde arşiv araştırması yapılan 19 binden fazla çalışanın 451’i için suç kaydı gelmiş. Belediye yetkililerine bu suç kaydı İstanbul Valiliği tarafından verilmiş. 12 kişinin terör kaydı çıkıyor. 8’i FETÖ iltisaklısı, 1 tanesi İBDA-C terör örgütü üyesi, 1 tanesi Ceyşullah terör örgütü üyesi, 1 tanesi PKK ile irtibatlı 1 tanesinin de babası PKK-KCK üyesi”

Soylu’nun 120 terörist açıklamasına İmamoğlu kahkaha attı

Mevlüt Uysal sessizliğini TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a bozdu.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre; Uysal, “İşe alım olarak lanse edilenler, kamuoyunda ‘Taşeron Yasası’ olarak bilinen KHK çerçevesinde belediye iştiraklerinde zaten çalışmakta olanların taşerondan kadroya alımı uygulamasıdır.” dedi.

Uysal şu sözleri kullandı:

“Ekrem beyin olayı siyasi boyuta çektiğini düşünüyorum Ekrem bey kendi kendine haksızlık yapıyor. Suçlama varsa ben şunları şunları yaptım deyip geçsin. Ama çıkıp Mevlüt bey şunları şunları yaptı deyince ben de çıkıp ona yanıt veriyorum. O zaman farklı bir şeyle gündeme gelmiş oluyor. Konuyu farklı yönlere çekiyor.

KAYYUM İHTİMALİ VAR MI?

“Ben bunu bilemem. Kayyum atamayı gerektirecek kadar kanunda bir yanlışlık yapıldıysa İmamoğlu’na ayrı kanun uygulanmayacak. AK Partili, CHP’li belediyelerde uygulanacak sistem uygulanacak. Ama ben hiçbirini bilmiyorum. Ben işin dışına çıkmak istiyorum. Ama beni işin içine çekmelerine şaşırıyorum. Kendisi ben başkan iken Beylikdüzü’ndeydi. Onlar ne yaptıysa biz de onu yaptık.”