Mevcut teknoloji metaverse yapısını kaldırmak için yeterli mi?

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 11:18 am

Az çok teknoloji gündemini takip ediyorsanız şu sıralar metaverse ile ilgili söylentileri mutlaka duymuşsunuzdur. Öncelikli olarak şunu belirtelim. Metaverse tamamen dijital bir dünyayı sembolize ediyor. Henüz bu teknoloji için erken bir çağdayız.

Fakat metaverse insanların hayatına girdiğinde, gerçekte yapmak istediğiniz herşeyi, yapabileceğiniz, insanlarla sosyalleşebileceğiniz bambaşka bir evren sizleri  bekliyor olacak. Daha önce yayınlanmış olan Ready One Player filmi, olası bir metaverse’de bizleri nelerin beklediğini resmediyordu. Eğer teknoloji yeteri kadar gelişirse muhtemelen hayatımıza girecek olan metaverse de böyle bir yer olacak.

 

Metaverse

Peki metaverse’ün hayatımıza girmesi neleri değiştirecek. Aslında bu durum ile ilgili en büyük sorun hayatın ve toplumun tamamen dijitale kayması. Öyle ki gerçek hayattaki şeyler pek önemsenmediği için herkes kendisini metaverse verecek. Metaverse’de birşeylerin sahibi olmaya çalışacak.

Hal böyle olunca da insanlık kendisini tamamen metaverse’e mahkum edecek. Böylece insanlığın ilerlemesi de bir şekilde durmuş olacak. Pek çok sektörde hammadde sıkıntıları başlayacak. Toplumsal düzen tamamen yerle bir olacak.

Elbette bunlar tahminlerden ibaret. Böyle bir şey gerçekleşmeye de bilir. Hatta belki bizler metaverse’i göremeyebiliriz. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

Vivo yeni telefonu 80w hızlı şarj ile geliyor