Metropoll’ün anketinden AKP’ye soğuk duş! “2002’den bu yana en düşük seviyede”

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2024 Salı 12:59 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2024 Salı 1:03 am

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, yapılan son anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sencar, “Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti oyları 3 Kasım 2002’den buyana en düşük seviyeye inmiş durumda” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların geçim sorunu devam ederken, son yerel seçimde AKP büyük bir yenilgiye uğramıştı. İktidar, uzun bir süre sonra seçimde birinciliği ana muhalefet partisi CHP’ye kaptırdı. Özellikle emeklinin sefalet ücretine mahkum edilmesi, AKP’nin oylarında büyük bir düşüş yaşanmasına neden oldu.

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll’ün kurucusu ve genel müdürü Özer Sencar, yaptıkları son anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar’ın açıkladığı verilere göre, yerel seçimden 1. parti olarak çıkan CHP’nin oyu kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin 7.7 puan üzerinde.

Araştırmada; “Bu pazar milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz” sorusuna verilen yanıtlarla şekillenen sonuçlara göre, 14 Mayıs 2023 Seçimi’nde 35.32 oy alan AK Parti’nin nisan ayında 31.1 olan oy oranı mayısta 29.1’e düşüp haziranda 32.4’e yükseliyor. Ardından temmuzda 26.1’e geriliyor.

CHP’NİN OYU DÜŞTÜ ANCAK ÖNDE

14 Mayıs 2023 Seçimi’nde 25.41 oy alan CHP ise yerel seçimden 1. parti olarak çıktıktan sonra nisan ayında 35.9 olan oy oranı mayısta 33.2, haziranda 32.8’e, temmuzda ise 33.8’de kaldı.

SENCAR: DAR GELİRLİLERİN TEPKİSİ

Sencar, araştırmaya ilişkin “Son 4 ayda AK Parti ve CHP’nin oylarındaki (kararsızlar dağıtılmış) değişim. Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti oyları 3 Kasım 2002’den buyana en düşük seviyeye inmiş durumda” ifadelerini kullandı.

AKP’den kopuş sürüyor! Son ankette seçmen CHP’ye kaydı

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, yapılan son anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sencar, "Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti oyları 3 Kasım 2002’den buyana en düşük seviyeye inmiş durumda" dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ