Metroda skandal! Güvenlikçiler, hamile kadına saldırdı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2019 Pazartesi 9:23 am - Güncelleme: 4 Şubat 2019 Pazartesi 9:35 am

İsveç’in Stockholm şehrindeki Hötorget metrosunda, 4 metro güvenlikçisi, bileti olmadan metroya bindiği gerekçesiyle 30 yaşındaki göçmen kökenli hamile bir kadına saldırdı.

Küçük çocuğunun yanında güvenlikçiler tarafından zorla metrodan indirilen hamile kadın, saldırıdan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay, metroya biletsiz bindiği iddia edilen hamile kadının güvenlikçiler tarafından ceza kesilmek istenmesiyle çıktı. Cezaya itiraz eden hamile kadın, daha sonra güvenlikçiler tarafından zorla metrodan indirildi. İtirazına devam eden hamile yolcu,  küçük kız çocuğunun yanında şiddete maruz kaldı.

56 yaşındaki görgü tanığı Mahshid Rasti, “Biz onlara kadını bırakın dedik, onlar kadını kızının yanında çekiştirdiler” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka bir görgü tanığı ise, “Kadını çekiştirdiler, küçük kızını da güvenlikçiler zorla sabit tuttular” diye konuştu.

GÜVENLİKÇİLERİN İŞLERİNE SON VERİLDİ

Yaşanan bu skandalın ardından açıklama yapan SL (Stokholms Lokaltrafik) olayın araştırıldığını ve hamile kadına kötü davranan güvenlikçilerin işlerine son verildiğini belirtti.