Metroda ‘evsizler uzak dursun’ diye klasik müzik dinletisi!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma 2:57 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2023 Cuma 2:57 pm

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde California eyaletine bağlı Los Angeles metrosunda evsizler “uzak dursun” diye klasik müzik dinletisi düzenlendiği ortaya çıktı.

California eyaletine bağlı Los Angeles’taki Westlake/MacArthur Park adlı metro durağında “evsizleri uzak tutmak için” klasik müzik çalınıyor. Yolcular Beethoven, Vivaldi ve Mozart gibi ustaların eserlerini dinliyor.

Sosyal medyada müziğin çok sesli olduğuna dair eleştiriler yer alırken evsizlerin metro istasyonlarından gitmesi için eklenen ışıklar da tepki çekiyor.

Los Angeles Metrosu yetkilileriyse klasik müziğin, kolluk kuvvetleriyle birlikte ocakta başlatılan pilot programın bir parçası olduğunu bildirdi. Program kapsamında klasik müzik ve fazladan ışığın yanı sıra istasyonlarda güvenlik kamerası ve polis memuru sayısında artışa gidildiği kaydedildi. Yetkililer “İstasyonumuzda kısa sürelerin rahatça geçirilmesini, ancak buranın saatlerce durmaya elverişli olmamasını istedik” dedi.

Görüntüler ortaya çıktı! ABD’de bir siyahi daha polis tarafından öldürüldü

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, New York Post ABD Ordusu’nun uyguladığı müzik işkencelerini hatırlattı. Panama diktatörü Manuel Noriega, ABD Başkanı George Bush’un 1989’da ülkeyi işgal etmesinin ardından Vatikan’ın ülkedeki büyükelçiliğine sığınmıştı.

ABD askerleri, Noriega teslim olmayınca büyükelçiliğin dışına devasa hoparlörler yerleştirmiş ve rock şarkıları açmıştı. ABD ordusu, Guantanamo Hapishanesi’ndeki Iraklı tutuklulara da Metallica’nın Enter Sandman adlı parçasını dinletmişti.