Metrobüste tartıştığı kişileri bıçakladı 3 yıl hapsi istendi!

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 1:10 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 1:10 pm

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, şüpheli ve şikayetçilerin basit tıbbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaralandığı bildirildi. Cumhuriyet savcısı, Gökay A'nın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı 'Basit yaralama' suçunu işlediğini belirterek, toplamda 1 yıla 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi." />

Metrobüste tartıştığı kişileri bıçakla yaralan Gökay A. hakkında 3 yıla kadar hapis istendi. Gökay A, kendini savunmak amacıyla hareket ettiğini iddia ederek bıçakladığı kişilerden şikayetçi oldu.

Merter’de geçen yıl Şubat ayında, metrobüste yolcular arasında yaşanan kavgada, iki kişiyi bıçakla yaralayan Gökay A. hakkında iddianame hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Gökay A’nın ifadesine yer verildi.

Gökay A, Murat K. isimli yolcunun metrobüste bir kadınla tartıştığını, müdahale edince de kendisine küfür ettiğini ileri sürdü. Murat K. ile o sırada yanında olan amcası Mustafa K’nin birlikte saldırdıklarını iddia eden Gökay A, korktuğunu ve kendisini savunmak amacıyla hareket ettiğini söyledi. Murat K’yı bacağına 2 bıçak darbesiyle yaraladığını, pişman olduğunu belirten Gökay A, kendisine saldırdıkları gerekçesiyle bıçakladığı kişilerden şikayetçi olduğunu bildirdi. 

Kadın otobüs şoförünü yumruklayan saldırganın cezası belli oldu

Murat K. ise, “Metrobüste bir kadın bana kendisine neden baktığımı sordu. Ben de ona bakmadığımı söyledim. Bu sırada Gökay A. amcam Mustafa’ya saldırdı. Amcamı bacağından bıçakladı, engellemeye çalışırken elimden yaralandım, şikayetçiyim” dedi. Benzer şekilde ifade veren Mustafa K. de şikayetçi olduğunu belirtti.

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, şüpheli ve şikayetçilerin basit tıbbi müdahale ile giderilebilir ölçüde yaralandığı bildirildi. Cumhuriyet savcısı, Gökay A’nın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı ‘Basit yaralama’ suçunu işlediğini belirterek, toplamda 1 yıla 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.