Metrobüste rehine krizi! Şahıs ikna edilerek çıkarıldı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 8:00 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 11:36 pm

Haramidere metrobüs durağında iddiaya göre bir şahıs, Avcılar istikametinde ilerleyen bir metrobüsü rehin aldı. Şahıs ekiplerce yakalandı.

Alınan bilgiye göre Haramidere durağındaki metrobüste bulunan bir kişi, içerideki yolcuları alıkoydu. Bir süre sonra yolcuları ve metrobüs sürücüsünü araçtan indiren şüpheli, kendisini aracın içine kapattı.

AA’nın haberine göre, kişinin araç içinde kendisine zarar verdiği öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edilerek durak boşaltıldı. Metrobüs durağında yolcu iniş ve binişine izin verilmezken, polis ekiplerinin şüpheli kişiyi ikna çalışmaları sonuç verdi.

Şahsın metrobüsten çıkarıldığı, ambulansa bindirilmek için ikna edilmeye çalışıldığı söyleniyor. Şahsın bu duruma direnmesiyle polislerin şahsa müdahale ettiği ve ambulansa aldığı aktarıldı.

Olayda ilk bilgilere göre yaralanan olmadı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Olay, Haramidere Metrobüs Durağı’nda saat 19.03 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 34 yaşındaki Ali K., Müjgan isimli kız arkadaşı ile metrobüse bindi. İkili arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Ali K. yanında bulunan maket bıçağını çıkararak, boğazına dayadı. Ali K. kendisine zarar verirken, metrobüs şoförü, aracı Haramidere durağında durdurdu. Durum polise bildirilirken, büyük korku yaşayan yolcular araçtan indi. İhbar üzerine olay yerine aralarında Özel Harekat polislerinin de olduğu çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, Ali K.’yı bıçağı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Ali K. bir süre sonra metrobüsten indi. Polis ekiplerine direnen Ali K. gözaltına alınarak, ambulansa bindirildi. Ali K. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.