Metrobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı: Kazanın sebebi kör noktadaki bypass yolu

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 Perşembe 3:58 pm

İstanbul Sefaköy’de yol çalışması sırasında iki metrobüs çarpıştı. 1 yurttaşın yaşamını yitirdiği kazada gözaltına alınan metrobüs şoförünün ifadeleri ortaya çıktı. Metrobüs şoförü ifadesinde, “Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması” dedi.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Sefaköy metrobüs hattında iki metrobüs çarpıştı. Bir metrobüs çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkarak bariyere girerken 2 kişi de metrobüsün altında kaldı. Kazada 1 yolcu yaşamını yitirirken 2’si ağır 53 kişi de yaralandı. Kazanın ardından 2 metrobüs şoförü ve 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Sefaköy’de metrobüs kazası! 1 ölü 2’si ağır 53 yaralı

Gözaltına alınan şoförün ifadesi ortaya çıktı.

HaberTürk’te yer alana göre şoför ifadesinde şunlar söyledi:

“Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması.”

Kaynak: TELE1