Metro Turizm’in son skandalı: Kaçak mülteci taşıyor

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 11:09 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:39 am

Türkiye yangın ve sel felaketleriyle boğuşurken, adı sık sık skandallara karışan Metro Turizm bu kez de İran’dan Van’a gelen kaçak mültecileri taşıdı. Görüntülerin sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı otobüs firması ve görevlileri hakkında resen soruşturma başlattı.

Skandallarla adından sıkça söz ettiren Metro Turizm’in İran’dan Van’a gelen mültecileri taşıdığı görüntülendi. Medyablok’tan İdris Yılmaz’ın kaydettiği görüntülerde, yol kenarında duran Metro Turizm aracına mültecilerin hızlıca bindiği görüldü.

Videonun sonunda yer alan konuşmalarda, bir Metro Turizm çalışanının “Bütün firmalar taşıyor. Sadece biz değil” diyerek olayı savunduğu duyuldu.

Kaza yapan Metro Turizm otobüsünde yolcular şoförü ‘Uykusuzsan otobüsü durdur’ diye uyarmış

Yine Metro Turizm yine taciz!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, özel bir firmaya ait otobüse düzensiz göçmenlerin otogar dışından bindirilerek batıdaki şehirlere kaçak taşındığına ilişkin görüntülerin sosyal medya platformlarında yer almasını ihbar kabul etti. Başsavcılık, görüntülerde yer alan otobüsün sürücüsü, görevlileri ve firma hakkında resen soruşturma başlattı.

HİDAYET TÜRKOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Turizm’in sahibi firari Galip Öztürk, AKP”li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından eski ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu’yla bir arada görüntülenmişti.

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk’ten rakibine tehdit: Seni 17’nci kattan atarım

VAN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, özel bir firmaya ait otobüse düzensiz göçmenlerin otogar dışından bindirilerek batıdaki şehirlere kaçak taşınmasıyla ilgili hem adli hem de idari işlem yapıldığını söyledi.

Bilmez, İl Göç Kurulu Toplantısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medyada, bir otobüs firmasına ait araca Van‘dan düzensiz göçmenlerin alındığına dair görüntülerin yer aldığını belirtti.

Olayın doğru olduğunu ifade eden Bilmez, “Van‘dan batıya giden bir araç, yolda 7 düzensiz göçmen aldığının tespit edilmesi üzerine Van ve Ağrı güvenlik birimlerince koordineli şekilde Patnos’taki arama noktasında durdurulmuş, göçmenler yakalanmış, hem adli hem de idari işlem yapılmıştır. Organizatör olan kişi de Patnos’ta yakalanmıştır.” dedi.

Bölgede güvenlik güçlerinin hem sınır birlikleri hem de kendi aralarında en üst düzeyde koordinasyonu sağlayarak çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Bilmez, şöyle konuştu:

“Bu konuda teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyorlar. İHA ve SİHA’lardan da ciddi anlamda yararlanılıyor. Alınan bilgiler, görüntüler birbirleriyle paylaşılıyor. Son zamanlarda bu görüntülerin çokça sosyal medyada paylaşılmasının bir nedeni de uluslararası şebekenin Afganistan’dan Avrupa’ya kadar adam götürmekte sıkıntı çektiği için bunu reklam aracı olarak kullandığını değerlendiriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.”

“GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR”

Valilikten yapılan açıklamada da otobüste yakalanan ve idari para cezası verilen 7 düzensiz göçmen hakkında sınır dışı edilmek üzere işlem gerçekleştirildiği belirtildi. Organizatör olduğu değerlendirilen araç sürücüsü A.O’nun gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, olayla ilgili adli ve idari işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, “Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzensiz göçmenlerin sınırı geçmesinin engellenmesi, yakalanması, göçmen kaçakçılığı suçuna iştirak eden veya suçu organize eden kişi ve yapıların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir.” ifadesine yer verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medya platformlarında yer alan görüntüleri ihbar kabul ederek otobüsün sürücüsü, görevlileri ve firma hakkında resen soruşturma başlatmıştı.