Metro seferlerini durduran patlama böyle görüntülendi

Yayın tarihi: 2 Mart 2021 Salı 10:48 am - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 10:48 am

Yenikapı – Bayrampaşa arasında yapılan metro seferlerinde dün akşam kablo hırsızları nedeniyle 1 saat aksaklık yaşandı. Kablo hırsızlığı nedeniyle meydana gelen patlama anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Dün (1 Mart Pazartesi) akşam saatlerinde metro seferlerinde yaklaşık 1 saatlik aksaklık yaşandı. Yenikapı ve Bayrampaşa arasında seferler bir süre yapılamazken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) açıklama geldi. İBB, aksamanın sebebinin kablo hırsızları olduğunu belirtti.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada ise “M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı metro hattında teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Bayrampaşa-Ataköy ve Bayrampaşa-Kirazlı istasyonları arasında yapılmaktadır.” denildi.

Seferlerin yapılamadığı istasyonlarda kalabalık oluştu. Ekiplerin çalışmalarının tamamlanmasının ardından seferler 1 saatlik aksamanın ardından normale döndü. İBB, hattaki tellerin patlama anını şu notla paylaştı:

“Bu görüntülerin nedeni, kablo hırsızlarıdır. M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı Metro Hattı’nda seferlerimiz sadece Bayrampaşa-Ataköy ve Bayrampaşa-Kirazlı istasyonları arasında yapılabilmektedir. Kablo hırsızlarının yakalanması için emniyet birimlerimiz çalışıyor”