Metiner krizi gördü! “Bizi iktidardan ekonomi götürür”

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 9:18 am - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 9:18 am

AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, konuk olduğu programda ekonomik krizi itiraf ederek partisine uyarılarda bulundu. Metiner, “Bizim iktidarımızı eğer götürürse ekonomi götürür” dedi.

Mehmet Metiner Tv100’de konuk olduğu programda ekonomik krize ilişkin konuştu. Programda, “Ekonomideki bu durum seçmeni ve siyasi tercihini nasıl etkiler?” sorusuna yanıt veren Metiner, “Çok büyük ölçüde etkiler. Zaten AK Parti hükümetimizin en büyük muhalifi. Ana muhalefet partisi bugün ekonomidir. Bizim iktidarımızı eğer götürürse ekonomi götürür” diye konuştu.

TARIMDAKİ SORUNU ANLATTI

Ekonomi konusundaki uyarılarına devam eden Mehmet Metiner şöyle devam etti:

“İthal ettiğimiz öyle ürünler var ki; kendi içimiz işleyip dışarıya da ihraç ediyoruz. Bir liraya aldığımız şey 3 liraya ihraç ettiğimiz bir ürüne dönüşüyor. Şimi bu ekonomistlerin, tarımı en iyi bilen insanların konuşabileceği konular. Bunu iyi bilen gazetecilerimiz, siyasetçilerimiz yok mu? Var. Şu an Google’a bakıp da; şu kadar ton arpayı biz ithal ediyoruz, bu kadar üretiyoruz. Aslında ithal ettiğimiz arpayı da bizim burada üretmemiz lazım. Soğanı da, patatesi de burada… O zaman dünyadaki insanların birbirlerini hiçbir şekilde ihtiyaçları olmaz ki yani. O zaman ithal, ihracat olmaz. Herkes kendine yetecek, her şeyi kendi ülkesinde üretsin ve türektsin kimse hiçbir yerden bir şey ithal etmesin. Tarım politikalarımızın eleştirilecek yanları yok mu? Fazlası ile var. Ayrıntılara girmeden söylüyorum. Çünkü bu konuda görüşlerine itibar ettiğim arkadaşlarım var.”

AKP’de sallantı sürüyor: Artık Mehmet Metiner de o tartışmaya dahil!