Metin Lokumcu Davası’na baroların katılma telebi reddedildi

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:43 am

Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan davanın duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Türkiye Barolar Birliği ve baroların, derneklerin davaya katılım talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

31 Mayıs 2011’de Hopa’da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde gerçekleştirilen protestolar sırasında polisin kullandığı biber gazı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu’nun davası Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, Ankara Baro Başkanı Kemal Koraner, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez ve çok sayıda baro temsilcisi Metin Lokumcu davasında duruşma salonunda yer aldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan duruşmaya katılma talebinde bulunmak için söz alarak, “Biz bu davayı çok önemsiyoruz. Çok uzun mücadeleler sonrasında başlamış bir yargı sürecinden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAROLARIN DAVAYA KATILIM TALEBİ REDDEDİLDİ

İstanbul, İzmir, Ankara, Artvin, Trabzon, Giresun, Samsun, Denizli, Diyarbakır ve Antalya baroları davaya katılma talebinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği ve baroların, derneklerin davaya katılım talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

DÖNEMİN EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN SAVUNMA

Dönemin Hopa İlçe Emniyet Müdürü sanık Fatih Ünlü yaptığı savunmada, “Herhangi bir sebeple olursa böyle bir olay yaşanması üzücü. Metin Lokumcu’nun ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Metin Lokumcu’nun oğluUlaş Lokumcu sanık Fatih Ünlü’ye “10 yıl önce niye dilemedin” diyerek karşılık verdi.

Şiddet artıyor! Kazakistan sokakları savaş alanına döndü!