Metin Gürcan davasında “gizlilik” kararı

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 1:33 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 1:33 pm

Siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla tutuklanan emekli binbaşı ve DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan davası için kapalılık (gizli duruşma) kararı alındı.

DEVA Partisi kurucu üyesi, emekli binbaşı Metin Gürcan’ın müebbet ve 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Siyasi ve askeri casusluk suçlaması ile yargılanan Gürcan’ın davası Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. İlk duruşmada yargılama konusunun devletin gizli kalması gereken bilgilerini içerdiği gerekçesiyle kapalılık (gizli duruşma) kararı alındı.

Kararın ardından Gürcan’ın avukatları dışındaki herkes salondan çıkarıldı. Gürcan hakkında düzenlenen iddianamede, Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı tespit edilen bilgilerin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler olduğu belirtildi.

Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme’ iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım 2021’de İstanbul’daki evinde gözaltına alınmıştı.

Ankara’ya getirilen Gürcan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Gürcan hakkında 20 yıl hapis cezası isteniyor.

Metin Gürcan için 20 yıl hapis istemi