Metin Feyzioğlu büyükelçi olarak atandı!

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 2:43 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 3:49 pm

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanla 2014 yılında tartışan eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne büyükelçi olarak atandı.

Büyükelçi atamalarıyla ilgili kararname yayınlandı. Kararnameye göre eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı.

ERDOĞANLA TARTIŞMIŞTI

Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduğu 2014 yılında, o dönem Başbakan olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “edepsizlik” tartışmasına girmişti. Metin Feyzioğlu’nun AKP iktidarının hukuksuz uygulamalarını dile getirdiği konuşmasına müdahale eden Recep Tayyip Erdoğan, “Yanlış konuşuyorsun” demişti. Metin Feyzioğlu ise Tayyip Erdoğan’a, “Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan’ım?” sorusunu yöneltmişti. Bu soruya iyice sinirlenen Erdoğan, “Böyle bir edepsizlik olmaz ki” yanıtını vermişti. Erdoğan, tören sırasında yanında oturan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan’ı sakinleştirmek istemiş Erdoğan salonu terk edince Abdullah Gül de peşinden gelmişti.

SARAY’DAKİ ADLİ AÇILIŞ TÖRENİ

Yargıtay Başkanlığı’nın, 2019 Adli Yılı açılışının Saray’da yapılacağını açıklaması çok sayıda baronun tepkisini çekmiş ve baroların çoğunluğu Saray’daki açılışı boykot etmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki açılış törenine katılan dönemin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na teşekkür etmişti.

“ÇOK ŞÜKÜR Kİ DEĞİŞTİM”

Metin Feyzioğlu’na 2021 yılında verdiği bir röportajda, 2014 yılındaki tartışmanın hatırlatılmıştı. Feyzioğlu bu konuda, “Bana diyorlar ki, ‘Sen değiştin’. Evet ben değiştim, tabii değiştim. Çok şükür değiştim. Benim sabahımla akşamım aynıysa, sabahtan akşama kadar geçen vaktimi ziyan etmişimdir. Tabii ki değişeceğiz, her gün bir şey öğreneceğiz, yanlışımız varsa düzelteceğiz” açıklamasında bulunmuştu.