Metin Cihan İsrail’le ticarette uluslararası sözleşme sorusuna cevap verdi: Yetkililer açıklasın

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 1:16 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 1:17 pm

Gazze’ye saldıran İsraille ticaretin devam etmesinin uluslararası sözleşmeler gereği olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Gazeteci Metin Cihan, “Öyleyse, yetkililer bunu açıklasın. bunu da açıklasınlar ya da İsrail’i desteklediğimiz itiraf edilsin” dedi.

Eski Başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım’ın iki ayı aşkın süredir Gazze’yi abluka altına alarak saldıran İsraille ticaret yapmaya devam ettiği paylaşımlarının mahkeme tarafından silinmesi istenen Gazeteci Metin Cihan, ticaretin devam etmesinin uluslararası sözleşmeler gereği olduğu yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medyada bir kullanıcı, “Metin bey bu sevkiyatları anlattığım zaman herkes sözleşme var, iptal edilemez diyorlar. Uluslararası sorun çıkar vs. Doğru mudur ?” şeklinde bir soru yöneltti.
Metin Cihan ise bu soruyu alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “öyleyse, yetkililer bunu açıklasın. ayrıca; erdoğan’ın, yıldırım’ın, vekillerin, bld başkanlarının ticareti de mi sözleşme? israil askerine yiyecek, giyecek, yakıt ve silah aksamı göndermek de mi sözleşme? bunu da açıklasınlar ya da israil’i desteklediğimiz itiraf edilsin” yanıtını verdi.

Mahkeme Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım paylaşımlarının silinmesini istedi

Kaynak: TELE1