Metin Altıok’u hedef alan Yeni Akit’e Zeynep Altıok’tan tepki

Yayın tarihi: 12 Eylül 2021 Pazar 6:00 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2021 Pazar 6:06 pm

Yeni Akit, Sivas Katliamı’nda sağ kurtulmasının ardından 9 Temmuz’da yaşamını yitiren Metin Altıok’u hedef aldı. Yeni Akit’e cevap, Altıok’un kızı Zeynep Altıok’tan geldi.

Akit, TRT’de yayınlanan ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinde Metin Altıok şiirinin yer almasını hedef aldı. Konuya ilişkin gazetede yer alan haberde “Bu TRT’ye yakışmadı” ifadeleri yer aldı.

Yeni Akit, TRT’de Metin Altıok’a ait “Kanadı Kırık Bir Akşam” şiirinin yer almasını eleştirdi. Haberde, “Bir TRT haberinin CHP yandaşlarının haber platformlarında yer bulması yapılan yanlışlığı gözler önüne serdi” denildi. Haberde şairin isminin yanlış yazılması ise dikkat çekti.

 

“ALTIOK, BU HABERDEKİ CEHALET TARAFINDAN ATEŞE VERİLDİ”

Eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Akatlı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bir ismi aynı yazıda iki kez doğru yazamayan yandaş medya kimden nefret ettiğini bile bilmiyor. Metin Altıok’un sol çizgide bir devrimci olduğu doğrudur. Ve bu haberdeki cehalet tarafından da ateşe verilmiştir. Şimdi soruyorum tam olarak hangi gerekçeyle TRT’ye yakışmamış? TRT açıkça gerici ve bağnaz ideolojinin kurumu olduğu için mi?”

Madımak Katliamı’nı hatırlatan Altıok, “Metin Altıok siyasal İslamcılar tarafından 34 aydınla birlikte öldürüldüğü için mi? Katillerin serbest bırakılması için kampanya yapmak yerine öldürüleni anarak unutturmadığı için mi?” diye sordu.