Meteoroloji’den yarın için sağanak yağış uyarısı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 3:45 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 3:46 pm

Eski Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Müdürü Ahmet Uçar, Twitter hesabından yarın için beklenen hava durumuna ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Yarın, özellikle sabah saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışların, bu geceden itibaren İstanbul ve çevre illeri etkileyebileceği ifade ediliyor.

“İSTANBUL, KOCAELİ VE YALOVA’DA ÇOK KUVVETLİ OLABİLİR”

Uçar’ın açıklaması ise şöyle: 

“Bu gece yarısından itibaren özellikle Marmara’nın doğusunun Karadeniz üzerinden inen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Yalova’da çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu geceden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olacak şiddetli yağışların yarın akşamdan itibaren de Çarşamba sabahına kadar 2 gün önce sel olaylarının yaşandığı Sakarya ve Düzce’de çok kuvvetli sağanaklara yol açması bekleniyor. Sel ve su Baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.

Vadesinin oldukça kısa ve tutarlılığının yüksek olması beklenen sağanak yağışın Salı 03:00 ile Çarşamba 03:00 arası şiddetli hava olayı tahmin indeksindeki görünümü. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce risk içeriyor. Son yıllarda bu günlerde nadir olarak görülen cinsten.”

YAĞIŞLAR NE ZAMAN ETKİLİ OLACAK?

Yarın, özellikle sabah saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışların, bu geceden itibaren İstanbul ve çevre illeri etkileyebileceği belirtiliyor. Dolu yağışının da ihtimaller dahilinde olduğu belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün öğleden sonrayı işaret ederek yaptığı uyarının ardından özellikle Kağıthane bölgesinde yağış etkili oldu.